Blog

Leskeukens – een andere tak van sport

Leskeukens – een andere tak van sport

Achter de schermen
Wat maakt een leskeuken anders dan een ander soort professionele keuken en waarom is het iedere keer bijzonder om zo’n project te mogen doen? Ben Maarse, sales manager binnen Hakvoort Professional en gespecialiseerd in leskeukens, vertelt waarom hij al bijna 30 jaar met onverminderd...
Lees meer
De voordelen van een combisteamer

De voordelen van een combisteamer

Apparatuur en merken
De combisteamer is wellicht het meest onderschatte apparaat in de horecakeuken. De mogelijkheden en voordelen van een combisteamer zijn niet bij iedereen bekend en dat vinden we jammer. In dit artikel leest u meer over wat een combisteamer precies is en waarom elke professionele keuken eigenlijk...
Lees meer
5 Tips om de professionele keuken koel te houden

5 Tips om de professionele keuken koel te houden

Keukeninrichting
Een koele keuken is van cruciaal belang voor het personeel dat er in moet werken, niet alleen in de zomer, maar eigenlijk het hele jaar door. Wij delen de top vijf tips voor een koele keuken in dit artikel.
Lees meer
Het belang van een goed onderhouden professionele koelkast

Het belang van een goed onderhouden professionele koelkast

Onderhoud
Als eigenaar van een mooie eetgelegenheid, tankstation met restauratie of zorgkeuken (om maar een paar plekken te noemen waar je een professionele koelkast kan vinden), weet je dat betrouwbare koeling van groot belang is om de keuken soepeltjes te laten lopen. Het onderhoud daarvan is daarom heel...
Lees meer
Energiezuinig vaatwassen met warmteterugwinning

Energiezuinig vaatwassen met warmteterugwinning

Hygiëne en veiligheid
Dezelfde schone vaat maar dan met 60% lagere energiekosten? Het kan dankzij de ESD (warmteterugwinning) techniek van Zanussi. Deze innovatieve techniek gebruikt de warmte die de doorschuifvaatwasser produceert om het spoelwater gedeeltelijk voor te verwarmen. Dat scheelt aanzienlijk in de...
Lees meer
5 Tips voor het inrichten van een afwasruimte in de horeca

5 Tips voor het inrichten van een afwasruimte in de horeca

Hygiëne en veiligheid
Wanneer er een professionele keuken wordt ingericht, is de afwasruimte vaak niet het meest spectaculaire onderdeel. Grote ovens, indrukwekkende branders en ruime koelcellen vallen als eerste op. Maar de afwasruimte mag zeker niet een ondergeschoven kindje zijn. Sterker: een goed georganiseerde...
Lees meer