BLASTCHILLERS

Voor het snel koelen van gerechten maakt u gebruik van een blastchiller of snelkoeler. Een blastchiller koelt gerechten razendsnel naar een veilige bewaartemperatuur waarbij de smaak en structuur behouden blijven. Bekijk ons assortiment en bestel direct online. Voor 15.00 uur besteld, is morgen gratis geleverd. 

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
 1. ECOFROST BLASTCHILLER/FREEZER
  Inh. aantal GN : 5 x 1/1
  Cap.eenh./keer : 15/12 kg per cyclus
  Regular Price € 3.220,00 Special Price € 2.575,00
 2. ECOFROST BLASTCHILLER/FREEZER
  Inh. aantal GN : 7 x 1/1
  Cap.eenh./keer : 40/28 kg per cyclus
  Regular Price € 3.815,00 Special Price € 2.955,00
 3. ECOFROST BLASTCHILLER/FREEZER
  Inh. aantal GN : 9 x 1/1
  Cap.eenh./keer : 60/38 kg per cyclus
  Regular Price € 6.210,00 Special Price € 4.965,00
 4. ZANUSSI BLASTCHILLER/FREEZER ZBFA61TE
  Cap.eenh./keer : 6x 1/1GN / 30kg
  Regular Price € 14.705,00 Special Price € 10.760,00
 5. ZANUSSI BLASTCHILLER/FREEZER ZBFA61WE
  Cap.eenh./keer : 6x 1/1GN / 30kg
  Regular Price € 14.140,00 Special Price € 10.345,00
 6. ZANUSSI BLASTCHILLER/FREEZER ZBFA11E
  Cap.eenh./keer : 10x 1/1GN / 50kg
  Regular Price € 18.975,00 Special Price € 13.885,00
 7. ZANUSSI BLASTCHILLER/FREEZER ZBFA12E
  Cap.eenh./keer : 10x 2/1GN / 100/60kg
  Regular Price € 24.890,00 Special Price € 18.215,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina

SNEL TERUGKOELEN MET EEN SNELKOELER

Het snel terugkoelen van voorbereide gerechten is noodzakelijk om een goede voedselveiligheid te garanderen. Bacteriën ontwikkelen zich namelijk het snelst in een temperatuurzone van 70°C - 3°C. Hoe langer het duurt voordat een gerecht goed gekoeld is, hoe sneller de bacteriegroei. Het probleem met traditioneel koelen – zoals terugplaatsen in de koelkast – is dat dit te lang duurt waardoor bacteriën vrij spel krijgen. Dat is niet alleen slecht voor de voedselveiligheid, het tast ook de smaak, structuur en houdbaarheid aan. 

Een snelkoeler remt de bacteriegroei door warme gerechten binnen 90 minuten terug te brengen naar een veilige bewaartemperatuur van 3°C. Vervolgens kan het gerecht in de koelkast of vriezer worden geplaatst en op een later moment worden gegenereerd. Dat maakt vooruit werken mogelijk en haalt de druk uit de keuken. 

De werking van een blastchiller – ook wel snelkoeler genoemd - is simpel. Plaats geportioneerde  gerechten in de blastchiller en stel de gewenste koeltemperatuur in. De snelkoeler koelt het gerecht vervolgens op hoog tempo. Let op: een blastchiller is géén bewaarkoeling. 

In ons assortiment vindt u verschillende blastchillers. U kunt kiezen uit een snelkoeler met enkel een koelfunctie of ook gecombineerd met een vriesfunctie. Hierdoor kunt u zowel snel terugkoelen als invriezen met hetzelfde apparaat. Voor het enkel snel invriezen van gerechten kunt u ook voor een aparte shockvriezer kiezen. 

DE VOORDELEN VAN EEN BLASTCHILLER 

Een blastchiller – vooral in combinatie met een regenereeroven - maakt het mogelijk om buiten de bekende ‘spitsuren’ gerechten alvast vooruit te breiden, snel terug te koelen en op een later moment te regenereren. Dat biedt de nodige rust in het heetst van de strijd. Alleen daarom al is een blastchiller of snelkoeler een aanwinst voor elke horecazaak of cateraar. Naast efficiënter werken, zijn er nog een aantal belangrijke voordelen: 

Verbeterde voedselveiligheid
Snel koelen is noodzakelijk voor maximale voedselveiligheid. De kans op bacteriegroei is namelijk het grootst in de zone van 70°C - 3°C. Hoe langer gerechten en voedsel aan deze temperaturen worden blootgesteld, hoe sneller bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen. Doordat een snelkoeler voedsel binnen 90 terugbrengt naar een temperatuur van +3°C wordt de bacteriegroei geremd.

Langere houdbaarheid
Het snelle koelen verlengt de houdbaarheid aanzienlijk. De houdbaarheid van gerechten uit een blastchiller is drie keer langer dan traditioneel gekoelde gerechten.

Smaak en structuur blijft intact
In vergelijking met een normaal koelproces – zoals terugplaatsen in de koelkast – is er bij snelle terugkoeling door een blastchiller bijna geen sprake van verlies door verdamping. De groei van ijskristallen wordt hierdoor beperkt en dat zorgt ervoor dat de smaak en de structuur van gerechten niet worden aangetast.

Vermindering van voedselverspilling
Het snelle terugkoelen met een blastchiller of snelkoeler voorkomt voedselverspilling. Niet alleen vanwege de langere houdbaarheid, ook omdat er in de voorbereiding voldoende vooruit kan worden geproduceerd wat geportioneerd uitserveren mogelijk maakt. Enkele porties kunnen snel geregenereerd worden.

BLASTCHILLER ONLINE BESTELLEN 

Alle snelkoelers in ons assortiment zijn geschikt voor intensief en professioneel gebruik. Ze zijn een aanwinst in iedere horeca keuken waar voedselveiligheid en efficiëntie belangrijke thema’s zijn. Uw blastchiller bestelt u direct online. Op voorraad en vandaag voor 15:00 uur besteld, is morgen al geleverd. 

Hulp nodig met uw keuze voor een geschikte blastchiller? Vraag het onze adviseurs. Iedere werkdag kunt u met ons bellen, chatten of mailen voor advies op maat.