Een ijsblokjesmachine is een zeer interessante en voordelige investering voor uw horecagelegenheid. Ondanks de vele voordelen die ijsblokjesmachines bieden, roepen deze apparaten vaak veel vragen op bij horecaondernemers. IJsblokjesmachines werden enige tijd geleden geassocieerd met een grote investering en vele ongemakken. Gelukkig is de technologie inmiddels drastisch verbeterd en zijn ijsmachines een stuk betaalbaarder geworden. Een ijsmachine biedt een efficiënte en comfortabele koeloplossing.


Drankjes verdienen de beste ijsblokjes

Gekoelde drankjes en high-end cocktails verdienen hoogwaardige ijsblokjes. Een goede cocktail staat of valt met ijsblokjes van goede kwaliteit. Bartenders weten als geen ander dat ijs een sleutelrol speelt in het bereiden van voortreffelijke drankjes. IJsblokjes van slechte kwaliteit kunnen de smaak van uw drankjes negatief beïnvloeden en dat kan u omzet kosten. Niet alleen de horeca maakt gebruik van ijsblokjesmachines. Ook zorginstellingen zijn gebaat bij een constante voorraad ijs. IJsmachines leveren talloze voordelen op voor zorginstellingen en nemen daarmee een grote last weg, omdat men niet meer afhankelijk is van een externe ijsleverancier.Waarom een ijsblokjesmachine een waardevolle investering is

Een ijsblokjesmachine die aan de verwachtingen voldoet en een hoge kwaliteit biedt, zorgt voor meer comfort en kan uw omzet doen stijgen. Vooral op piekmomenten is het hebben van voldoende ijs cruciaal. Om in de dagelijkse ijsbehoefte te voorzien, is een ijsblokjes machine een must.


Drankjes met de allerbeste smaak

IJsblokjes die uit zakken geprefabriceerd ijs komen, kunnen uw drankjes een onaangename en dus ongewenste smaak geven. Dit kan enorm afbreuk doen aan de kwaliteit van uw cocktails of andere gekoelde drankjes. Voor horecagelegenheden die premium cocktails aanbieden, is het gebruik van hoge kwaliteit ijsblokjes een must. De smaak van de drankjes moet puur behouden blijven, precies zoals de bartender dit voor ogen heeft. Hoogwaardige ijsblokjes uit een ijsblokjesmachine bieden een constante kwaliteit hebben geen invloed op de smaak van uw bereidingen. Sterker nog; ijs van goede kwaliteit zijn de finishing touch van uw drankjes!


Altijd ijs beschikbaar

Op het meest kritieke moment zonder ijs komen te zitten; iets waar u niet op zit te wachten. Een ijsblokjesmachine biedt de nodige betrouwbaarheid en de onmiddellijke beschikbaarheid van hoogwaardig ijs. Zo bent u in staat om ook op drukke piekmomenten te voldoen aan de vraag. Een cruciaal onderdeel van het leveren van een goede service! Bovendien biedt een ijsmachine u een kans om bepaalde ijssoorten aan te bieden die verder gaan dan een simpel vierkant ijsblokje. Denk aan het bepalen van de grootte en structuur van een ijsblokje.Hoge kwaliteit ijs

Geprefabriceerd ijs wordt in grote industriële hoeveelheden geproduceerd en vervolgens verpakt. Het ijs moet tenslotte op transport. Het doorloopt dus verschillende processen voordat het ijs uiteindelijk in het glas terecht komt. Kiest u voor een professionele ijsblokjesmachine, dan kiest u voor een hoge kwaliteit ijs. De uitstekende kwaliteit van ijs dat door een ijsblokjesmachine is geproduceerd, is noodzakelijk om de beste bereidingen (zowel drankjes als gerechten) aan te kunnen bieden.


Betere hygiëne

Een professionele horeca ijsblokjesmachine biedt tevens een hogere hygiëne. Een goede ijsmachine in combinatie met waterbehandeling zorgt voor een zuiver product. Er vindt geen directe manipulatie van het geproduceerde ijs plaats, waardoor het product niet wordt beïnvloed door externe verontreiniging. IJs dat uit fabrieken komt is blootgesteld aan verschillende processen waarbij er kans op besmetting is. Door de verschillende stappen binnen deze processen, duurt het ook langer voordat het ijsblokje uiteindelijk het glas bereikt. Wanneer u zelf ijs produceert met behulp van een ijsmachine, biedt dat veel meer veiligheid. IJsblokjes die besmet zijn geraakt met bacteriën kunnen uw gasten namelijk ziek maken. Wist u dat er zelfs voedselvergiftiging door kan ontstaan?

Wilt u meer weten over ijsblokjes en voedselvergiftiging? Wij hebben 15 tips voor een veilig gebruik van ijsblokjes voor u op een rij gezet!

Meer gebruiksgemak

De huidige ijsblokjesmachines op de markt hebben een gebruiksvriendelijke manier van werken en zijn eenvoudig in gebruik. De machine doet het werk voor u en menselijke tussenkomst is zeer minimaal. Het apparaat zorgt ervoor dat de ijsblokjes snel gebruiksklaar zijn. Bovendien geniet u van een constante voorraad ijsblokjes, wat vooral op piekmomenten uitkomst biedt.

Voor bars, restaurants, hotels en andere horecagelegenheden hangt de beschikbaarheid mede af van het vermogen van de machine en de omgeving waarin de machine zijn werk moet doen. Niet alle horeca ijsblokjesmachines zijn hetzelfde. Daarom vertellen wij u graag meer over de verschillende soorten ijsmachines, welke geschikt zijn voor welk soort gebruik, waar u de machine het beste kunt plaatsen en welke soorten ijs er zijn. Zo weet u precies welke ijsblokjesmachine geschikt is voor uw bedrijf.


Soorten ijs en toepassing

IJs komt in verschillende formaten, vormen en stijlen. Allen met verschillende eigenschappen en voor verschillende toepassingen geschikt. Sommige vormen zijn gemaakt om langzaam te smelten, terwijl andere een meer aangename textuur hebben waardoor er beter op gekauwd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan ijs in een slush puppy. We bespreken hieronder de meest populaire ijsvormen.Klassieke ijsblokjes

Het klassieke ijsblokje bestaat uit zes zijden en is voor elk glas geschikt. Het is een langzaam smeltende ijsvorm. Dankzij het grote oppervlak worden drankjes snel gekoeld. Ze smelten langzaam en zorgen voor minder verdunning van de dranken.

Gastronomisch ijs

De cilindervormige ijsblokjes vallen onder gastronomisch ijs. Achthoekige ijsblokjes vallen ook onder deze ijssoort, al zien we die iets minder vaak. Dit type ijs heeft een cilindrische vorm en is geschikt voor het koelen van sterke dranken zoals whisky’s of likeuren. Cilindervormig ijs is dan ook populair in bars en luxe restaurants.


Nuggetijs

Nuggetijs smelt langzaam. Daarnaast is het zachter dan bijvoorbeeld ijsblokjes, waardoor men er gemakkelijk op kan kauwen. Nuggetijs is dan ook ideaal voor frisdranken en gemengde dranken zoals smoothies en cocktails. Daarnaast wordt dit soort ijs ook veel gebruikt in zorginstellingen, bars en restaurants.


Schilferijs

Schilferijs is veelzijdig inzetbaar. Denk aan gekoeld transport van verse vis, in wijnkoelers om flessen wijn en champagne razendsnel te koelen of in de gezondheidszorg als behandeling tegen pijn of zwelling. Schilferijs bestaat uit kleine, niet uniforme ‘scherven’ ijs. In kleine hoeveelheden smelt het snel, maar samengepakt is het ook ideaal voor gebruik in voedsel- en drankdisplays, buffetten of crushed ice bakken. Schilferijs kan daarnaast prima gebruikt worden in drankjes, smoothies en bepaalde soorten cocktails.


Uw ijsblokjesmachine in topconditie houden

De voordelen en het gemak van het hebben van een ijsblokjesmachine zijn niet te ontkennen. Maar wat komt er nu precies kijken bij ijs maken met behulp van een ijsblokjesmachine?


Waterbehandeling

De kwaliteit van uw ijsblokjes wordt bepaald door de kwaliteit van het water. Een waterfiltratiesysteem haalt mineralen en verontreiniging uit het water, waardoor het ijs een betere helderheid en smaak krijgt. Filters gaan ook ophoping van verontreiniging tegen in de slangen/leidingen en op elementen van de ijsmachine. Daarnaast kan de machine middels waterbehandeling een helder en strak ijsblokje produceren dat ook nog eens mooi staat in uw bereidingen!


Reiniging

Op vochtige plekken kunnen gist, algengroei en bacteriën ophopen die het ijs kunnen vervuilen. Door periodieke reiniging en ontkalking kunt u dit voorkomen. De ijsblokjesmachines in ons assortiment zijn over het algemeen eenvoudig te reinigen. De onderhoudsvereisten van een ijsblokjesmachine kunnen per merk verschillen, al hebben ze over het algemeen een vergelijkbare manier van reiniging. In de handleiding van uw ijsblokjesmachine kunt u terugvinden hoe u deze het beste kunt reinigen en met welke middelen.IJsblokjesmachine; een investering die zich terugbetaald

Een ijsblokjesmachine die aan de eisen van uw horecazaak voldoet en op de juiste manier wordt opgesteld zorgt voor een beter product waar uw gasten van kunnen genieten. Bovendien kan het voor een hogere efficiëntie en meer omzet zorgen. Bekijk ons assortiment ijsblokjesmachines, schilferijsmachines en ijsopslagbunkers voor alle beschikbare merken en modellen.

Wilt u weten welke ijsblokjesmachine het beste bij uw bedrijf past? Op deze pagina https://www.hakpro.nl/blog/waar-moet-u-op-letten-bij-de-aankoop-van-een-ijsblokjesmachine vertellen wij u waar u op moet letten bij de aanschaf van een ijsmachine. Heeft u toch nog vragen over ijsblokjesmachines? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!