Overweeg je een verbouwing van je horeca onderneming of ga je nieuw bouwen? Wil je daar een nieuwe bakwand in laten plaatsen? Kies dan een elektrische bakwand. De voordelen daarvan zijn namelijk heel interessant. Als bakwandspecialist delen wij hieronder onze tips.

Minder onderhoud aan onderdelen

Om te beginnen hebben gasbakwanden meer technische onderdelen en dat betekent veel meer onderhoud. Bijvoorbeeld de branders die onder de ketel zitten moeten jaarlijks nagekeken worden. De warmte-elementen van een elektrische bakwand zitten in de ketel verwerkt en hebben minder onderhoud nodig.

Over die warmte-elementen en warmteverlies: Rendement is heel belangrijk voor een horecazaak. Meer rendement betekent dat je met minder energie eenzelfde of hogere temperatuur bereikt en veel minder warmte verliest. Die warmte-elementen in een elektrische bakwand zijn zeer snel op temperatuur, houden die temperatuur veel beter vast en alle hitte gaat in de olie, niet in de ruimte eromheen. 

quote hand appelo

Frituurolie gaat langer mee

Een ander voordeel van een elektrische bakwand is de levensduur van de olie. Wanneer je frituurt, valt er altijd kruim op de bodem van je ketels. Dat hoort erbij. Maar bij een gasbakwand brandt deze kruim erg snel aan, omdat de verbranding rechtstreeks onder de ketel zit. Bij elektrisch frituren heb je dit veel minder. Dit zorgt ervoor dat de olie veel minder snel vervuilt en dus vervangen moet worden.

Lees hier ons artikel over hoe je kunt besparen op frituurolie.

Bakwand = Maatwerk

Naast de technische voordelen van een elektrische bakwand, is er ook het voordeel van maatwerk. Nieuw te bouwen elektrische bakwanden zijn altijd maatwerk en worden volledig op basis van de wensen en eisen van de klant gebouwd. Een bakwand kan helemaal naadloos opgeleverd worden, zodat vet niet in kleine hoekjes of kiertjes gaat zitten. Het schoonmaken van een bakwand is dan binnen 20 minuten gedaan.

Interesse in elektrische bakwanden? Vragen over de energietransistie? Specifieke eisen voor je onderneming? Onze verkopers weten van de hoed en de rand en staan klaar met gedegen advies. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op voor een gesprek.