De prijs van frituurolie stijgt (vet) hard. Hierdoor gaat het vullen van uw frituurketel aardig in de papieren lopen. Een grote ketel van 20 liter verbruikt al snel €100,- euro aan olie per vulling. Dat komt bovenop de al stijgende prijzen voor energie en inkoop. Gelukkig is er iets dat u kunt doen, namelijk: regelmatig filteren. Een vetfilterinstallatie helpt daarbij. 

Filteren = besparen

Regelmatig filteren zorgt ervoor dat de olie langer mee gaat en dus minder vaak helemaal ververst hoeft te worden. De olie blijft langer schoon doordat verbrande deeltjes en kruimels er tijdens het filteren uit gehaald worden. Het afbraakproces wordt vertraagt en dat zorgt ervoor dat u langer in dezelfde olie kunt frituren. Bovendien wordt het olieverbruik verminderd. En niet geheel onbelangrijk: het levert smaakvollere en gezondere friet en snacks op.

Waarom regelmatig filteren belangrijk is:

  • - Langere levensduur van de olie. De olie hoeft minder vaak ververst te worden
  • - Het olieverbruik wordt verminderd
  • - Schonere olie zorgt voor een lekkerder en gezonder eindproduct

Veiliger en makkelijker olie filteren: zo werkt het

Het filteren van frituurolie is niet het leukste klusje. Bovendien is het niet zonder risico’s. Vooral op de ‘oude’ manier waarbij de vervuilde olie wordt opgevangen in een bak die naar achteren wordt gebracht. Tijdens het sjouwen van bakken met (heet) vet kan er heel wat mis gaan waardoor gemene brandwonden op de loer liggen. Daarom schiet het regelmatig filteren van de olie er nog wel eens bij in.

Dat kan veel makkelijker, veiliger en sneller met een verrijdbaar vetfiltersysteem, zoals de systemen van Fry Mate. Dat werkt zo: met een vetfilterinstallatie wordt de vervuilde olie veilig opgezogen en opgeslagen in de rvs container waarna de olie via een frituurvetfilter weer gefilterd teruggepompt wordt in de ketel. Het filteren gaat op deze manier veel sneller waardoor de olie vaker gefilterd kan worden.

Zodra het wel tijd is om de frituurolie helemaal te verversen, kan de oude olie veilig uit de ketel gepompt worden en in de rvs container opgeslagen worden. De verrijdbare vetpomp kan de oude olie vervolgens veilig vervoeren en in een vetcontainer leeg laten lopen. Vetfilterinstallaties zijn bestand tegen hoge temperaturen en voor elke bakwand of friteuse te gebruiken.

Bekijk hoe het werkt:

Benieuwd wat een vetfilterinstallatie voor uw cafetaria kan betekenen? Onze adviseurs vertellen het u graag. Neem contact met ons op of kom langs in een van onze showrooms.