Meer opslaan, beter én energiezuiniger koelen. Dat kenmerkt de A-label koelwerkbanken van Zanussi. De ongekende koelprestaties, extreme energiezuinigheid en het ingenieuze ontwerp voor meer opslag maakt Zanussi de absolute A-klasse in koelwerkbanken. Ontdek waarom wij – en vele horecaondernemers – fan zijn van Zanussi koelwerkbanken In het kort:

• De meest energiezuinigste koelwerkbank in zijn soort 
• De beste koelprestaties met klimaatklasse 5 
• 20% meer opslagruimte dankzij het ingenieuze ontwerp

Extreem zuinig energielabel A

Zanussi is meester in energiezuinig koelen. En dat maakt écht verschil op uw energierekening. Zeker wanneer er meerdere stroom slurpende koelwerkbanken in de keuken staan. “Nu is hét moment om oude koelwerkbanken te vervangen door nieuwe energiezuinige exemplaren”, zegt onze Commercieel manager Eric Harsta. “Vergeleken met een oudere koelwerkbank met een G-label is bij een stroomprijs van € 0,21 per kW een jaarlijkse besparing van € 480,- mogelijk. Maar bij de huidige stroomprijs van € 0,50 praat je dan over een besparing van maar liefst € 1.140,- per jaar! Dat betekent dat je zo’n nieuwe koelwerkbank al binnen twee of drie jaar kunt terugverdienen.”

Om een idee te geven van de enorme energiezuinigheid van Zanussi: deze A-label koelwerkbank gebruikt minder energie van een gloeilamp van 60 watt. Wat ook bijdraagt aan de energiezuinigheid is de uitstekende isolatie van deze koelwerkbanken. Door de 90 mm dikke geïsoleerde wand blijft de temperatuur laag en dit minimaliseert weer de compressoractiviteit.

Investeren om te besparen? Dat klinkt een beetje krom. Maar naast een lagere energierekening is er nóg een groot voordeel. Bij aanschaf van een Zanussi A-klasse koelwerkbank ontvangt u een energie-investeringsaftrek, kortweg EIA. Met deze fiscale regeling ondersteunt de overheid bedrijven bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Dat betekent dat u een deel van de investering terugkrijgt.

De beste koelprestaties met klimaatklasse 5

De meeste koelwerkbanken zijn voorzien van klimaatklasse 4. Maar Zanussi doet daar een schepje bovenop met klimaatklasse 5. De koelprestaties blijven hierdoor optimaal, zelfs in de meest warme en intensieve keukens. Dit voorkomt uitval zodra de temperatuur in de keuken te hoog oploopt en voedsel blijft extra lang houdbaar.

Dit maakt Zanussi Professional bij uitstek geschikt in hectische omgevingen, zoals drukke hotelkeukens. “Doordat er in deze keukens veel apparatuur staat, loopt de omgevingstemperatuur vaak hoog op. Koelwerkbanken in lagere klimaatklassen kunnen hierdoor moeite hebben met koelen – maar de Zanussi A-klasse koelwerkbanken met klimaatklasse 5 zijn geschikt voor zware omstandigheden.” legt Harsta uit.

20% meer opslagruimte

Bij het inrichten van professionele keukens is het altijd passen en meten met de beschikbare ruimte. Ook daar heeft Zanussi aan gedacht. “Door zijn ingenieuze en bijzonder compacte opbouw biedt de Zanussi 50 liter extra netto-volume, hetgeen neerkomt op 20 procent méér opslagruimte dan elke andere koelwerkbank in zijn klasse. Bovendien sparen deze werkbanken extra ruimte omdat je ze strak kunt inbouwen. Rondom vereisen ze geen extra ruimte, want dankzij de speciale constructie van de motorunit hebben ze enkel aan de voorkant ventilatie nodig.”

Zanussi koelwerkbanken in ons assortiment

Benieuwd hoeveel uw bedrijf kan besparen met een energiezuinige Zanussi koelwerkbank? Vraag één van onze adviseurs om een berekening voor u te maken.