Een mals en sappig product van de grill, daar draait het om 

Rubbens Vapogrill is al jaren een fenomeen bij chef-koks en bewijst zich keer op keer bij hen én bij de gasten die een zeer smaakvolle vis en het meest malse stuk vlees gepresenteerd krijgen. 

Het ‘Vapo’-effect

Het voorkomen van aanbakken en verbranden van vet is één van de vele wensen die een chef-kok heeft. De speciale bereidingsmethode van de Vapogrill is het geheim voor een mals en sappig product. De hoogwaardige grill heeft een bak met water direct onder grill. Dit water wordt verwarmd en de waterdamp zorgt voor de perfecte omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid voor het vlees of de vis op de grill. Zonder dat het vlees aan de grill vast komt te zitten, krijg je als chef de gewenste streep of ruit op het vlees. Door de hoge temperatuur van de Vapogrill schroeit het vlees snel dicht en blijven de sappen behouden. Met de Vapogrill is vlees roosteren zonder toevoeging van olie of andere vetstoffen mogelijk, waardoor deze grillmethode ideaal is voor dieetvoeding. Gerechten op deze grill kunnen volledig naar wens bereid worden door het te kruiden en zelfs te flamberen.

Bereiding op Rubbens Vapogrill

Snel op de perfecte temperatuur

Doordat de Vapogrill snel op hoge temperatuur is, hoeft deze niet de gehele tijd aan te staan en warmte af te geven in de keuken. Dat scheelt in energiekosten en is veiliger in de keuken. De zones zijn afzonderlijk regelbaar en perfect afgestemd op het vlees, de vis of de groente die de chef erop wil grillen. Het grillen gebeurt direct op de elementen zonder dat deze ‘plakken'. Vetten worden opgevangen in de speciale bak met water. Hierdoor verbrandt dit afvalvet niet, ontwikkelt er geen rook door vetverbranding en is er geen slechte of vreemde smaak van verbrand vet en rook.

Eenvoudig reinigen

Het systeem is veiliger en bovendien gemakkelijker met schoonmaken. De geparelstraalde RVS behuizing van de Vapogrill is volledig naadloos gelast en van zeer hoge kwaliteit, hetgeen de hygiëne verder verbetert. De waterbak is geëmailleerd wat het reinigen vergemakkelijkt en gemakkelijk uitneembaar. Het schoonmaken wordt daarnaast eenvoudig dankzij de pyrolytische zelfreinigende elementen. Bij zeer hoge temperaturen worden vuil en vet verpulverd waarna de as eenvoudig kan worden verwijderd.

Inbouwen of juist meenemen

De Vapogrill is flexibel inzetbaar in iedere professionele keuken. Er zijn vier types die verschillen in formaat. De meest compacte variant heeft één grilloppervlak van 15x36 cm en kan makkelijk worden opgeborgen wanneer deze niet in gebruik is. De grootste uitvoering heeft in totaal zes elementen die alle zes apart regelbaar zijn. Het totale grilloppervlak komt op 75x48,5 cm. De Vapogrill kan ook op een externe locatie of buitenkeuken snel en efficiënt worden ingezet als professionele grill. De twee grotere types functioneren op krachtstroom (400 V). De Vapogrill kan ook ingebouwd worden in kookeilanden, uitgiftebuffetten en allerhande fornuizen zodat de Vapogrill altijd klaar is voor gebruik.

Eigen productie met een goede naam

De Vapogrill is een product van het merk Rubbens. Als professionele kok profiteert de gebruiker van de hoge kwaliteit waar Rubbens al meer dan honderd jaar om bekend staat. De sterke service en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kan Rubbens genereren door te werken de beste vakmensen en kwalitatief hoogwaardige materialen.