Ondernemende broer en zus zetten stadsherberg op de kaart

Broer Stefan en zus Lotte komen uit een ondernemend gezin met een horecabedrijf en een bloembollenkwekerij. Van hard werken is de familie Menting allerminst vies. De nieuwste aanwinst in de familie is de karakteristieke Stadsherberg in Kampen, een bijzondere horecalocatie aan de kade van het Overijsselse Kampen. Broer en zus gingen samen het avontuur aan en kozen ons samen met Homint uit als leverancier voor hun restaurant.

Alle vrijheid door casco oplevering

Het oude pand in Kampen stond anderhalf jaar leeg toen het bij de familie Menting in handen kwam. “Alles was eruit gesloopt en wij kregen het casco opgeleverd. Daardoor konden we vrijwel alles zelf bepalen en ons eigen plan trekken qua inrichting, faciliteiten en sfeer”, vertelt Lotte.

“We zijn in eerste instantie zelf gaan tekenen. Waar willen we de keuken, de bar, de tafels en hoe richten we de serre in? Met deze tekeningen zijn we naar Hakvoort Professional en Homint gegaan om te kijken naar de mogelijkheden.” Samen met de experts van beide bedrijven is er een concreet plan gecreëerd. “Het was een fijne samenwerking waarbij zij ons hebben geholpen met het uitwerken van onze wensen”, beschrijft Lotte het proces. Naast de compacte keuken is er een aparte spoelkeuken gerealiseerd in de casco ruimte en een kantoor. De horeca keuken is voorzien van alle benodigde apparatuur om tijdens de ruime openingstijden de gasten te voorzien van lunch, borrelplanken, high tea en diner.

“Je wilt een ruimte waar je zelf als gast zou willen zitten”

Tijdloze basis met natuurlijke materialen

Wat betreft de inrichting van het restaurant heeft de familie Menting, naast haar eigen ideeën, zich laten inspireren door onder andere de moodboards van Homint. Lotte: “We willen geen trends volgen en hebben ook niet bij concullega’s in Kampen gekeken om juist iets bijzonders neer te zetten. We hadden eigenlijk heel duidelijk voor ogen dat het een ruimte moest zijn waar wij zelf als gast zouden willen zitten”. Een heel persoonlijke aanpak waarbij een gastvrij en eigentijds huiskamergevoel werd gecreëerd door Homint die past bij het pand en bij de eigenaren. De basis is tijdloos met warme kleuren en natuurlijke materialen. Ook de lounge en de open haard geven alle comfort. In de stadsherberg is laag en hoog dineren gecombineerd in een warme huiselijk uitstraling. “We hebben ruime openingstijden en een divers publiek. We ontvangen gasten voor een kop koffie met de krant, voor een (zakelijke) lunch, voor een borrel met vrienden of een heerlijk diner”, laat Lotte zien.


Uitbreiding keukencapaciteit

In drie maanden tijd werd de volledige verbouwing volgens plan gerealiseerd en in december openden broer en zus hun nieuwe horecaonderneming. Dat het concept aansloeg blijkt ook uit de capaciteitsuitbreiding van de keuken, waar ze nu binnen een jaar al naar kijken. “In principe zijn de wintermaanden ons drukste seizoen, omdat we geen open terras hebben voor de zomerdagen. Onze serre aan de IJssel is gelukkig in alle seizoenen heerlijk en daar maken zowel de mensen uit Kampen als de vele toeristen graag gebruik van”.