EEN MAXIMAAL SCHONE VAAT
Hygiëne is een hot topic in de horeca. Horeca vaatwassers spelen daar een belangrijke rol in maar een krachtige machine alleen is niet voldoende. De spoeltemperatuur, waterdruk en zeepdosering zijn net zo belangrijk. Juist daar gaat het vaak mis in spoelkeukens.
Spoeltemperatuur
Bacteriën en virussen maken geen schijn van kans als horeca vaatwassers op de juiste manier wassen en spoelen. Belangrijk daarbij is dat de spoeltemperatuur hoog genoeg is. Een spoeltemperatuur van 85 °C zorgt voor volledige desinfectie. De temperatuur van het spoelwater is via het digitale display af te lezen. Controleer dit altijd goed.
Verzekerd zijn van een gedesinfecteerd wasresultaat? Kies dan voor een vaatwasmachine die voorzien is van een gegarandeerd desinfecterend spoelsysteem. Deze horeca vaatwassers zijn in onze webshop te herkennen aan het gegarandeerde desinfectie label.
Constante waterdruk
Om krachtig te kunnen spoelen is een constante hoge waterdruk nodig. Zonder krachtige spoeling kunnen vuil- en lipstickresten achterblijven op de vaat. De meeste horeca vaatwassers beschikken over een naspoelpomp, ook wel drukopvoerpomp, om voor een constante waterdruk te zorgen.
Zeepdosering
Met een zeepdoseerunit wordt altijd precies de juiste dosering vaatwasmiddel gebruikt. Dit voorkomt dat meer vaatwasmiddel dan nodig is wordt gebruikt of juist te weinig.
Conditie van de vaatwasmachine
Professionele vaatwassers moeten topprestaties leveren. Dat kan alleen als ze in optimale conditie zijn. Vaak vergeten maar ook de vaatwasmachine moet goed gereinigd worden, het liefst dagelijks. Veel machines beschikken over automatische reinigingsprogramma’s maar het is belangrijk om aan het einde van de dag de machine goed te controleren. Zorg ervoor dat het water goed is afgepompt en de wasarmen en de zeven goed schoon zijn.
Naast een grondige reiniging van de horeca vaatwasser zelf, is regelmatig onderhoud nodig om te zorgen voor de beste wasresultaten. Tijdens een onderhoudsbeurt kunt u direct de waterdruk en de temperatuur van het spoelwater laten controleren.