Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.
DRY AGER VLEESRIJPINGSKAST DX 501 PREMIUM - rechtsscharnierende deur
Chat, mail of bel met onze adviseurs
- Indien op voorraad is binnen 1 – 3 werkdagen geleverd
- Gratis verzending vanaf €75,-
- Ook online het beste advies
LEASEN
U kunt dit product ook leasen tegen een vast bedrag per maand. Neem voor meer informatie over onze lease mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op.
Prijsvoorbeeld bij maanden in looptijd
Doorlooptijd | 24 | 36 | 48 | 60 |
---|---|---|---|---|
Maandbedrag | €209,39 | €149,24 | €116,72 | €102,47 |
De Dry Ager DX 501 Premium tilt de oude techniek van het rijpen van vlees naar een nieuw niveau. Het zorgt voor vlees van de hoogst mogelijk kwaliteit met een zachte, intense smaak. Deze dry age kast combineert vakmanschap met techniek, waardoor de kwaliteit van het vlees gegarandeerd wordt. Naast het rijpen van rundvlees is de kast ook geschikt voor andere toepassingen zoals het produceren van charcuterie, het luchtdrogen van ham, bewaren van kaas en meer. Ideaal voor restaurants, leveranciers van ambachtelijk vlees en de enthousiaste thuisgebruiker.
Elke minuut desinfectie
Samen met de DX1000 is de DX500 vleesrijpingskast de enige in de wereld die gebruik maakt van een actief koolfilter, gekoppeld aan een UVC-geventileerde desinfectie welke alle lucht per minuut steriliseert. Dit alles is in de kast geïntegreerd. Zo krijgen ziektekiemen en bacteriën geen kans.
Constante luchtvochtigheid
De dry ager heeft geen watervoorziening nodig. De luchtvochtigheid kan in stappen van 0,5% van 60 tot 90% worden aangepast met het HumiControl systeem. Samen met het geïntegreerde DX AirReg systeem is het apparaat in staat om zelfs bij grote schommelingen in de omgevingstemperatuur een perfect microklimaat en optimale luchtstroom met continue desinfectie te waarborgen.
Precieze elektronische regeling
Voor het rijpen van vlees raden we aan om het product tot op het bot te laten rijpen op een luchtvochtigheid van 82 tot 85% bij een temperatuur van 1 tot 2°C. De dry ager heeft een precieze elektronische regeling waardoor de temperatuur zeer constant te handhaven is.
Weinig gewichtsverlies
Het gewichtsverlies van het product in deze dry ager is verrassend klein. Rundvlees verliest na 4 weken rijping tot op het bot sechts 7 á 8% van het gewicht en na 6 weken ongeveer 12%. Varkensvlees verliest na 3 weken slechts ongeveer 9 tot 10% van het gewicht.
Flexibiliteit
Deze dry ager is niet alleen geschikt voor het rijpen van rundvlees, maar is ook ideaal voor de productie van vleeswaren, luchtdroging van ham en andere vleessoorten. Ook voor het opslaan van kaas is dit apparaat zeer geschikt.
UV-bescherming
Om uw waardevolle producten te beschermen tegen schadelijk UV-licht, heeft de dry ager een elegant roestvrijstalen frame met een isolerende deur van getint glas.
Kenmerken van deze dry ager
- Geïsoleerde en getinte glazen deur (gemetalliseerd)
- Constante temperatuur van 2°C
- Constante vochtigheidsgraad van 85%
- AirReg systeem: bewaakt de perfecte luchtstroom
- Carbonfilter en actieve UVC ventilatie-desinfectie tegen vorming van bacteriën en kiemen
- Gewichtsverlies van product wordt geminimaliseert
- Geen watertoevoer nodig
- Modern en tijdloos ontwerp
- Naast rijpen van rundvlees ook geschikt voor andere toepassingen
- Maximale inhoud: 2 rundszadelen tot 0,5m lang of tot 20kg vlees op de schappen
- Inclusief bodemrooster en verstelbaar rooster
Lees meer >
Breedte (cm) | 60,00 |
---|---|
Diepte (cm) | 61,00 |
Hoogte (cm) | 90,00 |
Stroomverbruik (Kw/24h) | 1,00 |
Frequentie (Hz) | 50 |
Spanning (Volt) | 230 |
Cap.eenh./keer | max. 20 kg vlees/ gevogelte |
Ontdooisysteem | Automatisch |
Aantal deuren | 1 |
Verlichting | Ja, LED |
Inh. Netto (Ltr) | 132 |
Inh. Bruto (Ltr) | 155 |
Aantal schappen | Incl. 1x rooster(DX0025) en 1x bodemrooster(DX0028) |
Type | DX 501 Premium |