Bovendien profiteert u dankzij de Energie Investering Aftrek (EIA) van fiscaal voordeel. Dit maakt investeren in een energiezuinige horeca koeling extra interessant. U bespaart op de investerings- én energiekosten.
3. Omgevingstemperatuur
Een te warme omgeving is van invloed op de koelprestaties. Hoe warmer de omgeving, hoe harder een horeca koelkast moet bijkoelen om de temperatuur op pijl te houden. Gebeurt dat te vaak? Dan liggen storingen en uitval op de loer. Daarom zijn horeca koelingen ontwikkeld voor specifieke klimaatklassen die de maximale omgevingstemperatuur aangeven. Iedere klimaatklasse geeft aan tot welke omgevingstemperatuur een horeca koelkast optimaal functioneert. In Nederland en België geldt klimaatklasse 5. Dat betekent dat koelapparatuur optimaal blijft functioneren tot een maximale omgevingstemperatuur van 43 °C.
Wordt het in uw horeca keuken warmer? Kies dan een horeca koeling met een hogere klimaatklasse. Het helpt ook om de plaats van de koeling zo koel mogelijk te houden. Plaats uw horeca koelkast niet in direct zonlicht en ook niet naast een warme bron, zoals een hete grill, fornuis of friteuse.
Andere factoren
Iedere horecazaak is anders. Dat is van invloed op welke horeca koelkast het beste bij uw zaak past. Wilt u zeker van uw keuze zijn? Laat u vrijblijvend adviseren door onze adviseurs. Zij staan zowel online als in onze showrooms voor u klaar. Iedere werkdag kunt u met ons bellen, chatten of mailen. Ook bent u – zonder afspraak – van harte welkom in één van onze zes vestigingen.