Nieuwe keuken brengt horeca van zwembad De boetzelaer naar hoger niveau
Zwembad de Boetzelaer
Monster
Na een verwoestende brand in 2019 werd Zwembad de Boetzelaer volledig opnieuw gebouwd. Begin juni 2021 opende op exact dezelfde plek een gloednieuw, energiezuinig zwemparadijs. Tijdens de bouw is veel aandacht besteed aan energiezuinigheid en daarin kon de keuken niet achterblijven. Wij realiseerden een maatwerk keuken met een hoge capaciteit om de ambitieuze horeca plannen waar te maken.







Hakvoort-keuken in de praktijk
Hoofd horeca Mark van Holstein aan het woord
“De horeca van zwembad De Boetzelaer is tweedelig: de dagelijkse horeca en de catering service waarmee wij diners, buffetten en hapjes verzorgen. De oude keuken was te klein om dit te combineren. Met de nieuwe keuken hebben wij veel meer capaciteit. De keuken is 2x zo groot en de routing is vele malen beter. Het is heerlijk werken in de nieuwe keuken. We hebben alle ruimte voor de dagelijkse horeca en onze catering klussen. Voor de dagelijkse horeca zijn we meer producten zelf gaan maken. Ook luxere en gezondere producten staan nu naast het vertrouwde frietje op de kaart, zoals salades met zalm of geitenkaas. De cateringtak kan zich door de ruimere en gebruiksvriendelijke keuken nog verder gaan uitbreiden.”





HORECA 2.0
Wie een kijkje in de keuken neemt bij zwembad De Boetzelaer, zal aangenaam verrast zijn. De uitgebreide keuken doet namelijk niet onder voor een restaurant keuken. De verbouwing was voor Mark van Holstein, hoofd horeca, de uitgelezen kans om de keuken in te richten voor zijn ambitieuze plannen.
Over de samenwerking vertelt onze adviseur Niels van der Hoorn het volgende:
“Mark wist heel goed wat hij wilde met de keuken. Dat maakte de samenwerking heel prettig, we zaten al snel op één lijn. Aan mij de taak als adviseur om de juiste apparatuur te selecteren en alles goed af te stemmen. De keuken is volledig op maat gemaakt. Dat zie je ook, alles klopt. Dankzij het maatwerk en de strakke afwerking is de keuken makkelijk schoon te maken. Nog een pluspunt dat in drukke keukens goed van pas komt. De nieuwe keuken heeft veel meer werkruimte en capaciteit en geeft het horecateam alle ruimte om de ambitieuze plannen waar te maken. ”
Dankzij de hoge capaciteit kan de keuken in no-time vele hongerige kinderen voorzien van frietjes en tosti’s terwijl het team op de achtergrond werkt aan catering klussen. Met de nieuwe keuken is de horeca van zwembad De Boetzelaer naar een hoger niveau getild. Ook feesten en partijen en grote catering klussen worden naast het vertrouwde frietje door de vernieuwde keuken verzorgd.
ENERGIEZUINIG
Tijdens de bouw van het zwembad is veel aandacht besteed aan energiezuinigheid. De keuken kon daarin niet achterblijven. Daarom wordt er alleen op inductie gekookt en is de keuken voorzien van elektrische apparatuur. De horeca vaatwasser met warmte terugwin systeem gebruikt de warmte van de machine om het spoelwater voor te warmen. Ook de innovatie afzuigtechniek van Halton draagt bij aan energiebesparing. Doordat de afzuigventilatie een soort luchtgordijn creëert, hoeft er minder lucht worden afgezogen. Dit soort slimme systemen zorgen voor een flinke energiebesparing. Met de vernieuwing is de keuken klaar voor de toekomst.
VERTROUWEN
Een maatwerk keuken komt niet zomaar tot stand. Na diverse gesprekken met horecaleveranciers kwamen wij als winnaar uit de bus. De snelle respons, het gedegen advies en het knappe tekenwerk waren hierin de doorslaggevende factoren. Diverse gesprekken gingen voorafgaand aan de realisatie van de maatwerk keuken om alle wensen perfect af te stemmen. Met resultaat: de nieuwe keuken biedt alle ruimte voor de ambitieuze toekomstplannen. Aan alles is gedacht.