TanteLouise Hoogerwaard
Bij zorginstelling tanteLouise staan de cliënten op één. Dat geldt ook voor de bewoners van Hoogerwaard, een gloednieuwe locatie in het dorpshart van Hoogerheide. In het fraaie restaurant staan gastvrijheid en genieten van het eten hoog in het vaandel. Niet voor niets koos tanteLouise voor de plaatsing van een steengoede, professionele keuken. De klant wist precies wat hij wilde en nodig had. Door de jarenlange samenwerking met Hakvoort Professional kon die visie ook daadwerkelijk worden gerealiseerd.






Johan Schepers
Chef-kok, tanteLouise
Van deze keuken gaat mijn hart sneller kloppen
"Een zorgkeuken is anders dan een horecakeuken. Het is bijvoorbeeld helemaal niet nodig om uitgebreid te koken op meerdere pitten. Een royale kookketel voor de soep, een ruime bakplaat waarop meerdere producten tegelijk kunnen worden gebakken, een frituur en twee pitten om op te koken volstaat. Sterker nog: dat is veel handiger dan een extra groot fornuis. Kwaliteit en controle zijn van essentieel belang om ervoor te zorgen dat iedereen echt lekker eet. Het spreekt voor zich dat een professionele zorgkeuken zoals die nu in Hoogerheide staat ons enorm helpt. De maaltijd is voor veel mensen misschien wel het belangrijkste moment van de dag. Ze kijken er echt naar uit, naar de gezelligheid om samen te eten. Dan moet het ook lekker zijn!"





Zorgkeuken op topniveau
TanteLouise's gloednieuwe verpleeghuis in Hoogerheide biedt in totaal 138 plaatsen voor verpleging, speciaal ontworpen voor mensen met dementie, Parkinson of lichamelijke beperkingen. Dit nieuwbouwproject omvat onder andere een gezellige brasseriekeuken voor zowel bewoners als bezoekers van het zorgcentrum.
De zorgkeuken voldoet aan specifieke eisen op het vlak van hygiëne en veiligheid. Hakvoort heeft meer dan dertig jaar ervaring op dat gebied. Aan alles is gedacht. Zo plaatsten wij een ruim Rubbens kookeiland met bakplaat en geïntegreerde frituur, Halton afzuigkappen, twee Rational ovens, een Firex kookketel en braadslede en een spoelkeuken met Meiko korventransportmachine. Een moderne koel- en vriescel maken deze keuken tot het neusje van de zalm. Het is de centrale plek van waar de chef-kok controle houdt over de keukenbrigade en gerechten die worden gemaakt.