De duurzame droomkeuken van chefkok Thomas van Mechelen

Smaeckpakhuys Sukade

Meppel

Chefkok Thomas van Mechelen kreeg van zijn baas carte blanche voor het ontwikkelen van een nieuwe keuken. Samen met ons team van professionals realiseerden wij zijn droomkeuken bij Smaeckpakhuys Sukade.

Smaeckpakhuys Sukade
1/5
Smaeckpakhuys Sukade
2/5
Smaeckpakhuys Sukade
3/5
Smaeckpakhuys Sukade
4/5
Smaeckpakhuys Sukade
5/5
Modal Image
/

Ik ben trots op het totaalplaatje. Als ik in de keuken sta geniet ik van alles wat ik op dat moment zie!

Chef-kok Thomas van Mechelen | Sukade Meppel

De Hakvoort-keuken in de praktijk

Chefkok Thomas van Mechelen aan het woord

“Als je bij ons binnenkomt is de keuken direct een blikvanger’, vertelt de enthousiaste Thomas van Mechelen. “De keuken is echt heel open. Je kijkt gelijk recht op onze werkbanken en dat mag ook. Mensen zijn vrij om bij ons in de keuken te komen kijken. We krijgen dan heel veel positieve reacties dat die keuken zo fantastisch mooi is. En dat is hij ook!”

Smaeckpakhuys Sukade
1/5
Smaeckpakhuys Sukade
2/5
Smaeckpakhuys Sukade
3/5
Smaeckpakhuys Sukade
4/5
Smaeckpakhuys Sukade
5/5
Modal Image
/

Mooi plan

“Samen met Hakvoort Professional adviseur Wian Scholten zijn we tot een mooi plan voor de keuken gekomen en is eigenlijk alles doorgevoerd zoals wij dat hebben bedacht. Vooral de routing in mijn keuken is heel erg belangrijk. De apparatuur staat nu echt op de juiste plek.”

Energiezuinige apparatuur

“Duurzaamheid hebben we hoog in het vaandel staan. Op het bord maar ook in de keuken. We hebben daarom gekozen voor nieuwe, zuinige apparatuur. Zoals bijvoorbeeld onze Zanussi doorschuifvaatwasser, die heeft een ingebouwd warmte terugwin systeem. Ook hebben we een afzuigkap die heel slim werkt. Die kost misschien wat meer, maar uiteindelijk is het rendement veel hoger.

Ik kook op inductie en ben - denk ik - wat minder klassiek in dat opzicht. Het verhaal van ‘gas onder de pannen’ geldt voor mij niet. Ik heb liever inductie onder mijn pannen. Dat werkt voor mij nauwkeuriger en sneller als het moet.

Ik ben enorm blij op het totaalplaatje. Als ik voor de keuken sta en ik kijk de keuken in, dan ben ik trots op alles wat ik op dat moment zie”, aldus chefkok Thomas van Mechelen.