Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Restaurant Mr Lely (Kok Experience)
Lelystad
Zelfs de keuken is een beleving op zich bij Kok Experience in Lelystad. Deze state-of-the-art Hakvoort keuken is de droom van iedere chef. Gescheiden keukens, een zee aan werkruimte, de hoogste kwaliteit apparatuur en een hoog gebruiksgemak. Alle ingrediënten om het werk in de keuken naar het hoogste niveau te tillen.
State-of-the-art apparatuur
De uitgebreide horeca keuken is voorzien van A-kwaliteit apparatuur. Met onder andere Rubbens koelingen, Zanussi kookapparatuur, een krachtige Fry Logic bakwand, een 5-meter lange gecombineerde koel- en vriescel en slimme apparatuur om efficiënt te werken. Zoals de warmhoudlade van Moduline. Deze slimme warmhoudoplossing houdt gerechten urenlang perfect op temperatuur zonder gevaar van uitdrgoing. Dit maakt vooruit werken mogelijk. Tijdens de piek kan er vervolgens snel uitgeserveerd worden. In deze keuken is op niks bespaard. Zelfs de koelcellen van geborsteld rvs zijn uniek.
Luxeprobleem
Terwijl het in de meeste horeca keukens juist puzzelen is om alles er in te krijgen, was dat hier het tegenovergestelde. Met meer dan genoeg ruimte was het een uitdaging om alle processen op elkaar af te stemmen en de keuken efficiënt in te richten. Met zo min mogelijk meters gestroomlijnd werken, dat was het doel. De keuken hebben we verdeeld in gescheiden keukens voor de mise en place, de koude en warme keuken en een grote uitgifte. Telkens rekening houdend met de optimale routing. Zo komt alles perfect samen.
Gemak
Na een lange werkdag wil je niet nog uren de keuken boenen. Dat geldt zeker voor een keuken van dit formaat. Ook daar is aan gedacht. Dankzij het vele maatwerk zijn er bijna geen kitnaden waar viezigheid in achterblijft. Voor een hoog schoonmaakgemak is alles afgeplint en zijn op diverse plekken slanghaspels opgehangen. Schoonmaken wordt zo een fluitje van een cent.
Meters maken
Het leidingwerk in de keuken maakt flink wat meters. Zoals de leidingen naar de koelmotor. De koelmotor staat namelijk op het dak van het gebouw, op de zevende verdieping. Ook voor de vet aftapleiding van de bakwand en friteuses is een maatwerk oplossing bedacht. Het afgedankte frituurvet wordt naar een vet ton, 50 meter verderop, gepompt. En ook nog eens via het plafond! Dat vroeg om een extra krachtige pomp. Het afgedankte vet wordt door een verwarmde vetleiding gepompt. Dit vooromt dat het vet stolt. Unieke oplossingen die zeker niet standaard zijn.