Milieuvriendelijkheid beloond met Green Key certificaat
Pier 7
Vlissingen
Op een iconische plaats, onder de boulevard van Vlissingen, runnen de gebroeders Damen een iconisch strandpaviljoen. Voor zowel het concept en de uitvoering van de keuken werden wij ingeschakeld. We realiseerden een keuken met twee belangrijke pijlers: milieuvriendelijkheid en maximale capaciteit met minimale m2.






Je ziet dat het hele team enorm trots is wat er hier is neergezet.
Niek Damen | eigenaar Pier 7


De Hakvoort-keuken in de praktijk
Eigenaar Niek Damen aan het woord
De keuken bereidt gerechten voor zowel het restaurant met terras als de take-away. Met 48 m2 was het de uitdaging voor onze adviseur Frenkjan Visser om alle apparatuur van de wensenlijst van de gebroeders Damen te verwerken en een optimale routing te realiseren. “Dat is gelukt”, laat de trotse eigenaar Niek Damen weten. “In de zomer staan er 30-40 mensen in de rij om een frietje of iets te drinken af te halen. Ook op het terras is er dan geen plekje vrij. De keuken draait dan op volle toeren. De 4 HR-friteuses met 8 manden zitten constant vol. We zijn erg blij met de Fry Logic frituur, deze heeft echt veel meer power dan andere frituren waar onze kok eerder mee heeft gewerkt. Je ziet dat die op topdagen echt het verschil maken bij de wachttijden voor een gerecht.”





Duurzaamheid tot in detail
Duurzaamheid is een belangrijk aspect in de horeca keuken van Pier 7. Mede door in de keuken keuzes te maken die het milieu sparen, heeft Pier 7 het Green Key certificaat behaald. Met de voedselvermaler die wij leverden blijft slechts 20% van het restaurant-afval over. Een uniek systeem waar slechts een paar van in Nederland staan. “We zijn enorm blij met deze Green Machine en hebben regelmatig mensen over de vloer gehad om te kijken hoe het werkt”, vertelt Niek. “De opslag van het afval is veel minder geworden en dat scheelt ook in het transport.”
De chefkok van Pier 7 is ook enorm te spreken over het koken op inductie vertelt Niek: “We zitten op het strand en serveren mosselen. Je ziet dat die heel snel klaar zijn. De inductie bevalt zo goed dat we deze week de Turbo chef eruit hebben gehaald en een inductiebakplaat erin hebben laten bouwen door Hakvoort. De koks zijn er helemaal blij mee. Ik zie ze helemaal stralen als ze ernaar kijken.” Ook in de wasstraat werden duurzame keuzes gemaakt met een vaatwasinstallatie met warmteterugwinning.
Samenwerking voor nu en de toekomst
Niek kijkt tevreden terug op de samenwerking met Hakvoort Professional: “We hebben nog regelmatig contact. Bijvoorbeeld als we wat nieuws in de keuken willen. Dan zorgt de monteur van Hakvoort ervoor dat het goed wordt geïntegreerd en het lijkt alsof het er al vanaf het begin heeft gezeten. Je ziet dat iedereen enorm trots is wat er hier is neergezet.”