Totaalconcept voor kantine en leskeuken

MBO Amersfoort

Amersfoort

Een catering keuken waar ook studenten meewerken, een uitgiftebuffet die 800 leerlingen in de pauze voorziet van een gezonde lunch en een multifunctionele leskeuken. Aan de hand van een doordacht plan gingen we voor MBO Amersfoort aan de slag om dit te realiseren.

MBO Amersfoort
1/5
MBO Amersfoort
2/5
MBO Amersfoort
3/5
MBO Amersfoort
4/5
MBO Amersfoort
5/5
Modal Image
/

Keukens maken wij als school niet elke dag, Hakvoort wel. Daarom waren we blij met hun hulp

Coördinator huisvestiging Tjitte Boersma | MBO Amersfoort

Multifunctionele leskeuken en cateringkeuken met buffet in de praktijk

Coördinator huisvestiging Tjitte Boersma aan het woord

“De specialisten van Hakvoort zijn enorm betrokken”, begint Coördinator huisvestiging Tjitte Boersma zijn verhaal. “Ze weten veel en geven goed advies. Dit zie ik goed terug in de realisatie. De opstelling is goed gelukt, de manier om te werken, de afstanden tussen de kookeilanden, de looproutes, het ruimtelijke effect en de kleuren.”

MBO Amersfoort
1/5
MBO Amersfoort
2/5
MBO Amersfoort
3/5
MBO Amersfoort
4/5
MBO Amersfoort
5/5
Modal Image
/

Multifunctionele leskeuken

“In de leskeuken heeft de leerkracht goed overzicht in een beperkte ruimte. Het is niet alleen een leskeuken maar ook een zorglokaal. Alles wat je nodig hebt voor de thuiszorg zit erin. Het is een inpandig lokaal en dat bracht een extra moeilijkheidsgraad met zich mee wat betreft de afzuiging. Hiervoor is een efficiënte oplossing bedacht, zonder de noodzaak om bouwkundige trucjes uit te halen: de afzuiging gaat via de open parkeergarage onder het pand naar buiten. De onderwijzers zijn zeer tevreden met het resultaat.”

Catering keuken met buffet voor 800 leerlingen

“We hebben 2 vaste medewerkers in de catering en 2 á 3 studenten die als onderdeel van hun opleiding meewerken. Dat betekent dat we in de catering keuken extra loopruimte nodig hebben zodat iedereen zich vrij kan bewegen. Aan het eind van het buffet hebben we een groot plateau met ingrediëntenkoeling om broodjes te maken. Het blad steekt daar wat meer uit zodat er ruimte is om een snijplak neer te leggen en broodjes live klaar te maken. De catering keuken in combinatie met het buffet werkt voor ons heel erg goed. Ook de catering-dames zijn uitermate tevreden met het resultaat. Met name de extra ruimte in de catering keuken bevalt ze heel goed,” aldus Tjitte Boersma.