Een speciale keuken voor een speciale doelgroep

Lunchroom Mosselbank

Ziekenhuis Vlissingen

Dat elke keuken die wij opleveren uniek is, is geen geheim. Maatwerk is nodig om de ruimte en routing optimaal te benutten. Hierin is de keuken bij Lunchroom de Mosselbank, in het ziekenhuis van Vlissingen, geen uitzondering. Wat de keuken extra bijzonder maakt, zijn de mensen die er werken. De keuken is de dagbesteding voor mensen met een beperking.

Lunchroom Mosselbank
1/5
Lunchroom Mosselbank
2/5
Lunchroom Mosselbank
3/5
Lunchroom Mosselbank
4/5
Lunchroom Mosselbank
5/5
Modal Image
/

Doordat we de productie in eigen huis hebben, maakte een paar cm meer of minder niet uit.

Adviseur Frenk-Jan Visser | Hakvoort Professional

Lunchroom in de praktijk

Adviseur Frenk-Jan Visser aan het woord

“Voor Lunchroom de Mosselbank hebben we een keuken en een buffet gerealiseerd”, blikt Hakvoort adviseur Frenk-Jan Visser terug. “In de basis is dit project niet anders dan een andere lunchroom keuken. Door enkele slimme keuzes te maken is hij geschikt gemaakt voor de dagbesteding van mensen met een beperking.”

Speciale doelgroep

“De looppaden voor de keukenbrigade zijn groter. Er werken hier meer mensen dan in een commercieel uitgebate lunchroom. Er staat bijvoorbeeld standaard iemand achter de vaatwasser, iemand die de broodjes maakt en iemand die de keuken weer aanvult. Ook de begeleiding loopt in deze ruimte rond. De apparatuur die we toepasten is eenvoudig en vooral veilig te bedienen. Denk bijvoorbeeld aan inductie in plaats van open vuur.”

Complexe samenwerking

“De lunchroom wordt uitgebaat door een investeringsmaatschappij, wordt gerund door stichting Arduin (tegenwoordig ’s Heeren Loo red.) en daarnaast is het ziekenhuis eigenaar van het pand. Dit zorgde voor de nodige afstemming en vroeg om flexibiliteit tijdens de realisatie van het project.”

Aanpassingsvermogen

“We werken altijd zeer punctueel. Mijn collega Wilco van Belzen hield bij dit project de teugels strak. Als je met zoveel partijen samenwerkt kun je je geen uitloop permitteren. Doordat we een eigen fabriek hebben, konden we ook flexibel zijn. Pas aan het eind van het bouwtraject kregen we de exacte maten. Dan moet je toch op tijd je maatwerk realiseren, om op tijd te kunnen plaatsen. Doordat we dit in eigen huis hebben, maakte een paar cm meer of minder tijdens de bouw niet uit. De keuken en het buffet passen nu perfect,” sluit Frenk-Jan af.