Zonder keukenstress een constante kwaliteit
Leff
Oud-Beijerland
Een bezoek aan Leff in Oud-Beijerland staat garant voor een avond vol culinaire belevingen. De keuken, onder leiding van Hans Fiege, heeft een klassieke Franse basis met een eigentijdse en moderne twist. Met zijn team bereidt hij 5 tot 6 gangen van hoog niveau voor zijn gasten. Met zijn nieuwe Hakvoort-keuken, kan hij zonder stress een constante kwaliteit leveren.






Door het eiland kunnen we de taken beter verdelen omdat we aan twee zijden aan het fornuis kunnen werken.
Hans Fiege | Chefkok Leff


De Hakvoort-keuken in de praktijk
Chefkok Hans Fiege aan het woord
“Voor ons is het belangrijk om een bepaald niveau neer te zetten”, vertelt chefkok Hans Fiege. “Dat lukte in de oude keuken wel, maar met veel moeite.” In de nieuwe keuken van Leff pronkt een kwalitatief hoogwaardig fornuis van Rubbens. Ondanks de relatief kleine ruimte is er voor een eiland gekozen. Hans ziet het eiland als het grootste voordeel in de nieuwe keuken: “Door het eiland kunnen we de taken beter verdelen omdat we aan twee zijden aan het fornuis kunnen werken. Ons doel was om iedereen 6 gangen te kunnen verkopen en dat is nu mogelijk met behoud van kwaliteit.”





Van het gas los
Alle apparatuur die in de keuken is geïntegreerd, werkt op elektriciteit. “Ik ben vooral blij met de inductie. Dat werkt veel sneller”, vertelt de chefkok. “Qua routing had ik al wat in mijn hoofd toen ik bij Hakvoort Professional kwam. De adviseur van Hakvoort had ideeën over hoe dingen slimmer konden zoals bijvoorbeeld de plek om de apparatuur neer te zetten. Samen zijn we tot dit mooie eindresultaat gekomen.”