
Leerhotel Het Klooster - deel 2
Deel 2 - a la Carte keuken
Een project van formaat, in de breedste zin van het woord. Duurzaamheid, afwijken van de norm, intensief samenwerken en buiten de lijntjes kleuren. Bij Leerhotel Het Klooster lag de lat hoog door de specifieke eisen en wensen van de opdrachtgever. Een mooie uitdaging!
Lees verder onder de foto's.






Ben Maarse
Verkoopadviseur
“Dit was een geweldig project om onderdeel van te mogen zijn! Van maatwerk leerlingkooktafels tot high-end keukenapparatuur: alles is ontworpen met oog op innovatie en duurzaamheid. Dit project toont dat door goed overleg en meedenken hele mooie dingen kunnen ontstaan. Ik ben trots op het eindresultaat en de impact die we samen hebben gecreëerd!”





Strakke deadline
Naast twee instructiekeukens, een banquetingkeuken en pannenwaskeuken, hebben we ook een à la carte keuken geplaatst in een bestaand pand waarvan de infrastructuur niet meer voldeed aan de huidige eisen. MBO Amersfoort wilde alle leerlingen op dezelfde locatie lesgeven, wat betekende dat de bestaande ruimte zeer creatief ingericht moest worden. Er moesten meer leerlingen op hetzelfde vloeroppervlak kunnen werken, zonder dat de ruimtes overvol raakten. En dat binnen een strakke deadline van vier maanden!
Die uitdaging legden ze aan ons voor nadat Corona een soort adempauze voor dit project bood. Ben (Maarse, verkoopadviseur) bood creativiteit en inzicht op basis van de duidelijke visie van Tjitte Boersma, hoofd huisvesting bij MBO Amersfoort, en René Bekker, chef-kok bij Leerhotel het Klooster. Er ontstond een synergie waaruit nieuwe ideeën en oplossingen naar voren kwamen die voorheen niet bedacht hadden kunnen worden.
De keukens stralen luxe uit dankzij de combinatie van strak RVS maatwerk en volkernmaterialen. Alle apparatuur is geselecteerd op kwaliteit en energiebesparing, zodat leerlingen al tijdens hun opleiding ervaren hoe duurzaamheid binnen het vak van chef-kok past. Een toekomstbestendige combinatie in de breedste zin van het woord!