Maatwerk in een vast concept
IKEA
Mons en Hasselt
Het wereldberoemde woonwarenhuis uit Zweden stelt hoge eisen aan de leveranciers waarmee zij samenwerken. Toen zij voor de nieuwbouwprojecten in Mons en Hasselt een grootkeukenleverancier zochten werden wij als de beste partij geselecteerd. De Zweedse balletjes, hotdogs en zalmschotels worden bereid en gepresenteerd in de keuken en het buffet uit onze eigen fabriek.






We werken enkel met partners die eenzelfde bedrijfscultuur hebben en aan onze specifieke eisen voldoen qua planning.
Retail Project Manager Katrijn Cooreman| IKEA


Keuken en buffet in de praktijk
Retail Project Manager Katrijn Cooreman aan het woord
Het is belangrijk dat we goed weten met welke leveranciers we samen het project oppakken, zeker gezien het feit dat dit de eerste samenwerking met Hakvoort was en het direct om twee locaties ging. We wilden zeker zijn van de beste prijs-kwaliteitverhouding voor onze restaurant- en keukenprojecten”, beschrijft Katrijn Cooreman, Retail Project Manager van IKEA.





Altijd maatwerk
Waar de schetsen, het materiaal en de vereiste benodigdheden bij iedere vestiging hetzelfde zijn, komt het bij het realiseren van de keuken altijd neer op maatwerk. “Bovendien heeft onze vestiging in Hasselt een andere indeling. Waar je normaal altijd de verplichte routing volgt en de lijn in spiegelbeeld in het restaurant is gesitueerd, is er in Hasselt een Free Flow toegepast waarbij de gasten hun eigen route kunnen volgen”, laat Cooreman zien. De specialisten van IKEA en van Hakvoort Professional werkten hierin nauw samen. “Het was een mooi leerproces voor beiden. We hebben hier te maken met de Belgische wetgeving omtrent hygiëne, die verschilt van de Nederlandse. Maar het samenwerken tussen de nationaliteiten verliep zeer prettig.”
Indrukwekkend eindresultaat
Het eindresultaat is een indrukwekkende restauratie die voldoet aan de hoge eisen van IKEA en waar de volumecapaciteit een belangrijke rol speelt. Tijdens piekmomenten op een zaterdag moeten 2.000-2.500 gasten kunnen worden bediend. Daarnaast zijn er de personeelskantines en de bistrofaciliteiten die altijd bij de uitgangszone zijn gesitueerd.
Stipt volgens planning
“Het gehele traject van het realiseren van een nieuwe vestiging start zo’n 1,5 jaar op voorhand. Wanneer alle plannen klaar en goedgekeurd zijn kan de bouw van start gaan. Deze deadlines zijn onmogelijk te verschuiven in verband met de opening en alle communicatie daaromheen.
We werken daarom enkel met partners die eenzelfde bedrijfscultuur hebben en aan onze specifieke eisen kunnen voldoen qua planning. Met Hakvoort Professional is dat volledig naar wens en binnen de planning verlopen”, schetst Katrijn Cooreman.