Maximale efficiëntie met functioneel rechthoekig eiland-buffet
HZ University of Applied Sciences
Middelburg
HZ University of Applied Sciences heeft een nieuwe locatie. In Middelburg werd een bestaand gebouw grotendeels CO2 neutraal verbouwd om ruimte te bieden aan 1.200 studenten. Wij kregen de opdracht om het restaurant met uitgiftebuffet en productiekeuken te realiseren. Een opdracht die we graag tot in het kleinste detail uitvoerden.






Met het rechthoekige buffet hebben we binnen 5 meter hetzelfde afzetgebied als een opstelling van 20 meter.
Teamleider catering Adri Bimmel | HZ University of Applied Sciences


Keuken en buffet in de praktijk
Teamleider Adri Bimmel aan het woord
“De samenwerking met Hakvoort is goed bevallen”, laat Adri weten. “Je kunt zien dat het een groot bedrijf is. Je werkt met een accountmanager die de verantwoording heeft voor het hele project. Die zorgt voor de punten die doorgevoerd of verwerkt moeten worden. Ik hoefde er zelf niet achteraan. Ik had één aanspreekpunt.”
“Toen we startten met dit project was de discussie nog niet zo hoog over ‘geen gas in je gebouw’. Toch kozen we er toen al voor om geen gas meer toe te passen omdat je elektriciteit schoner kunt opwekken. Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de keuze voor energiezuinige elektrische keukenapparatuur.”





Functioneel rechthoekig buffet
“Het buffet is een strak vormgegeven. Een rechthoekig blok dat midden in de ruimte staat. Dat biedt voordelen voor de cateringmedewerkers. Zij hebben alles bij de hand: binnen 5 meter hebben onze medewerkers hetzelfde afzetgebied als een lange opstelling van bijvoorbeeld 20 meter. We hebben een eiland bedacht waar je in principe alles kunt doen.
De bereidingskeuken is er ter ondersteuning. Het idee is dat we daar tot 11 bezig zijn met de voorbereidingen. Of bij grote evenementen dat we daar in bulk kunnen werken. Vanaf 11 uur is permanent het buffet bezet met medewerkers. Dan kunnen zij daar producten klaarmaken met de front cooking apparatuur.”
Strakke deadline
HZ University gaf Hakvoort Professional een strakke deadline voor de oplevering van het project. Bij de start van het nieuwe schooljaar moest het op volle kracht draaien. “Eind augustus is het functioneel opgeleverd en in september stonden we al goed voorbereid klaar om de studenten te ontvangen”, aldus de trotse Teamleider Catering.