Slim ingedeelde leskeuken is multi-inzetbaar
Horizon College
Purmerend
Een wit vel papier. Daar begon het ontwerp van de leskeuken voor het Horizon College in Purmerend mee. Er werd een nieuwe school gebouwd en dit gaf ongekende creativiteit en mogelijkheden voor de nieuwe leerlingkeuken. Het resultaat: drie leslokalen in één waar de studenten van de horeca-opleiding werken aan de mise and place, de docenten demonstraties geven en voldoende ruimte is voor de doorgifte. Door de slimme indeling kunnen deze drie ruimtes samen ook als één grootkeuken fungeren.






We hebben in deze keuken goed overzicht.
Bjorn Folkers | Coördinator en docent


De Hakvoort-leskeuken in de praktijk
Coördinator en docent Bjorn Folkers aan het woord
“We willen onze leerlingen alle fijne kneepjes van het koksvak meegeven en dat kan in onze nieuwe keuken”, vertelt coördinator en docent Bjorn Folkers vol enthousiasme. “In de keuken hebben we veel verschillende apparatuur waardoor we uiteenlopende bereidingstechnieken kunnen gebruiken, zoals met de Rubbens combisteamers en The Basterd kamado.”




