Het wapen van Velden

Eetcafé, cateraar

Het wapen van Velden
Het wapen van Velden
Het wapen van Velden
Het wapen van Velden
Het wapen van Velden

Over de keuken krijg ik veel complimenten van mensen uit het vak.

Eigenaar en chef-kok Peter Bouten | Het Wapen van Velden

Keuken en buffet in de praktijk
Eigenaar en chef-kok Peter Bouten aan het woord

In een open keuken kijken de gasten letterlijk op de vingers van de chef-kok mee. Dat is even wennen want de keuken moet ook tijdens piekmomenten netjes zijn. Natuurlijk mag de gast zien dat er gewerkt wordt maar het vraagt zeker om aandacht van de keukenbrigade. Onlangs realiseerden wij voor Peter Bouten van het Wapen van Velden een open keuken. “Het open karakter daar moesten wij eerst aan wennen. Ik werk standaard heel netjes en schoon. Alleen op piekmomenten heb ik even niet de tijd om een pan naar de afwas te brengen”, vertelt Peter over zijn open keuken. “Dan stapelt het zich soms een beetje op. Wij kijken uit een goed verlichte ruimte naar een ruimte met sfeerverlichting en dat is wennen. Ik denk altijd dat mensen alles zien, maar ik hoor van mijn gasten dat dit niet het geval is. Er mag gewerkt worden; het is geen showroom.”

Het wapen van Velden
Het wapen van Velden
Het wapen van Velden
Het wapen van Velden
Het wapen van Velden