Uitgebreide keuken om tijdens piekmomenten topprestaties te leveren
Golfclub Crossmoor
Weert
Golfclub Crossmoor in Weert is een begrip onder golfers in de omgeving. Om naast de vaste golfers ook lokaal publiek naar het restaurant te trekken, kreeg het verouderde pand een flinke opknapbeurt. Een gloednieuwe keuken mocht hierin niet ontbreken. Wij realiseerden een horeca keuken met hoge capaciteit, geschikt om tijdens piekmomenten topprestaties te leveren.






“De keuken is echt een krachtpatser en goed ingespeeld om tijdens piekmomenten topprestaties te leveren.”
Rowdy Borm | Adviseur Hakvoort Professional


Hakvoort-keuken in de praktijk
Chef-kok Erwin Noordam aan het woord
“De nieuwe keuken heeft een veel hogere capaciteit. Tijdens piekmomenten kunnen we 1.000 gasten bedienen zonder in te leveren op kwaliteit. Dat had met de oude keuken niet gekund. Het werk in de nieuwe keuken is een stuk prettiger. Het ventilatiesysteem zorgt voor een fijn werkklimaat en de keuken is ergonomischer ingericht. Bovendien gaat het schoonmaken een stuk makkelijker en sneller dankzij de afwerkplinten, dat bespaart dagelijks veel tijd. Met recht een keuken om trots op te zijn.”





KRACHTPATSER
Onze adviseur Rowdy kijkt met veel trots terug op dit project. “De keuken is echt een krachtpatser en goed ingespeeld op piekmomenten. We hebben de keuken o.a. uitgerust met een grote braadslede, ruime bakplaat, een krachtig 6-pits fornuis, grote frituurcapaciteit en een 10-laags oven. De keuken kan een hoge piekbelasting hierdoor goed opvangen. De keuken is er echter ook zo op ingericht dat er op rustige tijden met minder personeel efficiënt gewerkt kan worden om á la carte gasten een culinaire avond voor te schotelen.” Het vele maatwerk geeft de keuken alle ruimte om prettig te werken. Er is een grote uitgifte van bijna 6 meter gerealiseerd en een hangende etagère met warmtestralers. Dat zorgt voor rust bij de uitgifte waardoor er meer aandacht kan worden besteed aan de opmaak van de borden.
MULTIFUNCTIONEEL
Op de vraag welke apparatuur favoriet is hoeft Erwin niet lang na te denken. “Een gedeelde eerste plaats voor de bakplaat en lage temperatuur oven. Beiden zijn multifunctioneel inzetbaar. Zo gebruiken wij de bakplaat niet alleen voor het bakken van grote hoeveelheden vis en vlees, we laten er stiekem ook regelmatig een pan met saus op staan om warm te houden of verwarmen er een pan soep mee. De diversiteit aan in te stellen temperaturen is heel prettig.” Ook de lage temperatuur oven heeft in de keuken een brede toepasbaarheid. “We gebruiken de lage temperatuur oven multifunctioneel voor warmhouden en slowcooking. Tijdens het diner gebruiken we de oven om het vlees te laten rusten. Groenten houden we in de oven op temperatuur met precies de juiste gaarheid. Buiten de piek om krijgt de oven een andere functie. Dan gebruiken we hem voor slowcooking. Pulled pork is echt fantastisch uit de lage temperatuur oven. Maar ook vis bereiden we zo met precies de juiste gaarheid.”
PRETTIGE SAMENWERKING
“De samenwerking verliep erg prettig”, zo begint Erwin zijn verhaal. “Toen onze koeling in de oude keuken er ineens mee ophield, kregen we een leenkoeling ter beschikking gesteld. We hebben deze in bruikleen mogen gebruiken totdat de nieuwe keuken in gebruik werd genomen. Ook na de plaatsing werd en snel geschakeld als we ergens tegenaan liepen of vragen hadden aan de verkoper.”