Verse friet uit ViVo bakwand

Frietmeester

Deventer

Op een dag word je wakker en denk je: “Ik begin een ambachtelijke frietzaak”. Het overkwam Erna Pas, die op haar beurt echtgenoot Erik Vorderman enthousiast maakte. Maar hoe start je met nul ervaring in deze branche? Door samen te werken met goede leveranciers die deze ervaring wel in huis hebben. Wij gingen voor het echtpaar aan de slag met de fastfood keuken.

Frietmeester
1/5
Frietmeester
2/5
Frietmeester
3/5
Frietmeester
4/5
Frietmeester
5/5
Modal Image
/

De mensen zeggen: ‘Wat een heerlijke friet.’ Dat is het mooiste compliment.

Eigenaar Erik Vorderman | Frietmeester

De fastfood keuken in de praktijk

Eigenaar Erik Vorderman aan het woord

Het prettige in de samenwerking met Hakvoort Professional was het persoonlijke contact”, aldus Erik Vorderman. “Ik kon onze contactpersoon bellen met al mijn vragen. Korte lijnen, daar houden wij wel van. Er zaten geen andere mensen tussen en dat ging hartstikke lekker.

We hebben een ViVo bakwand en het is een prachtige bakwand. Het is precies wat we wilden hebben: 3 ronde ketels voor de friet en 2 voor de snacks apart. Zelfs de afvoerbuis is prachtig.

Verse friet

“Dagelijks snij ik de friet met een frietsnijder. De mensen vinden het allemaal prachtig. Kinderen vinden het ook hartstikke leuk als je bezig bent met snijden. Ik laat dan zien wat er uit die aardappel komt. Dan leg ik vaak uit dat ik het voorbak op een lage temperatuur en dat ik de friet daarna laat rusten. Afbakken doe ik op een hoge temperatuur.

Ik ben de hele dag met de verse friet bezig. De mensen zeggen: ‘Wat een heerlijke friet.’ Dat is het mooiste compliment dat je kunt krijgen. Ik denk dat het de samenwerking is van de ViVo bakwand, goede kwaliteit aardappels, goede kwaliteit olie en zelf veel aandacht aan het product geven.”

Welkom

“Ik kan een heel mooi verhaal houden, maar kom een keer langs als je in Deventer bent. Dan kun je het resultaat uit de ViVo komen proeven”, besluit de enthousiaste ondernemer zijn verhaal.