Overzicht voor instructeur: leskeuken zonder ‘verstopplekken’
First Class
Amersfoort
Leren in de praktijk staat centraal bij café-restaurant First Class. Het onderwijsbedrijf van MBO Amersfoort is gevestigd op het NS Station en staat ook wel bekend als het domein van chef-kok/instructeur Aalt Klaassen. Een jaar geleden vond hij het hoog tijd voor een nieuwe keuken voor zijn pupillen. "De keuze voor Hakvoort Professional was eigenlijk al bij de eerste kennismaking gemaakt", vertelt Aalt achteraf.






De adviseur van Hakvoort en ik spraken elkaars taal, vanwege zijn grote ervaring in het onderwijs en het inrichten van onderwijskeukens.
Aalt Klaassen | First Class


Hakvoort leskeuken in de praktijk
Chef-kok en instructeur Aalt Klaassen aan het woord
"Van de drie bedrijven die we hadden uitgenodigd voor een gesprek, was het eerste gesprek met Hakvoort Professional", vertelt Aalt Klaassen over zijn gesprek met specialist Onderwijs Ben Maarse. "Toen had ik er al een heel goed gevoel bij. We spraken elkaars taal vanwege zijn grote ervaring in het onderwijs en het inrichten van onderwijskeukens. Van daaruit is een hele mooie en flexibele samenwerking ontstaan. De prijs/kwaliteit was ook perfect. Dat sloot precies aan bij wat we wilden en was binnen budget. Dus ja, wat wil je nog meer!"


Altijd en overal overzicht
"De leskeuken bevalt zelfs nog beter dan verwacht", vervolgt de onderwijsinstructeur vol trots zijn verhaal. "De keuken is functioneel in alle opzichten. We lopen elkaar niet meer in de weg. Het is ruimer opgezet, terwijl we precies dezelfde ruimte hebben als voorheen. Het is allemaal recht toe recht aan. Geen bochten en hoekjes meer waar studenten zich willen en kunnen verstoppen. Ik heb volledig overzicht in de keuken en ik kan precies zien wat de studenten op een bepaald moment aan het doen zijn."