Extra omzet door verkoop pizza’s
De Kleine Wolf
Stegeren
Camping De Kleine Wolf is in 2019 door het grootste kampeermagazine van Europa (Caravaning) uitgeroepen tot de nummer 1 camping van Nederland. Een drukbezochte camping en dat geeft ook druk op de horeca. Daarom werd een nieuw verkooppunt van snacks geopend: De Schaapskooi. Uit de fastfood keuken die we daar hebben gerealiseerd worden zowel frites, snacks als pizza’s verkocht.






De campinggast komt vaker naar de snackcorner omdat we ook pizza-apparatuur in de keuken hebben opgenomen.
Commercieel Manager Eric Harsta | Hakvoort Professional


Fastfood keuken in de praktijk
Eric Harsta aan het woord
“Bij de aanschaf van een nieuwe fastfood keuken komt veel kijken. Als grootkeukenleverancier adviseren we onze klant uiteraard passende apparatuur en een optimale routing. Maar we gaan graag een stapje verder. Zo kijken we welke snacks hardlopers zijn en hoe we een positieve draai kunnen geven aan het assortiment. Zo zijn we bij camping De Kleine Wolf tot een totaalconcept gekomen waarbij niet alleen de snacks uit de frituur centraal staan, maar ook versbereide pizza’s. Hiermee verleiden we de campinggasten om niet één keer frietje te halen maar de volgende dag ook eens een pizza te bestellen. Met de aanschaf van de bakwand en pizza-oven is de camping ook interessant geworden voor omwonenden.”
Maatwerk
“Voor de bakwand werd de keuze gemaakt voor de ViVo bakwand. Deze bakwand wordt ontwikkeld en gefabriceerd in onze eigen rvs-fabriek. Voor dit type bakwand is gekozen vanwege de flexibele indeling en volledige maatwerk. Zowel HR-frituurpannen als standaard ketels zijn naadloos geïntegreerd. Hiermee kunnen de ondernemers inspelen op de capaciteit die op dat moment gewenst is. Doordat de kleur van de frontpanelen is aangepast aan de wensen van De Kleine Wolf, sluit deze goed aan op de huisstijl.”
Pizza
“De cafetaria op de camping verkoopt ruim 1.200 kilo friet per week, maar een campinggast lust ook wel eens wat anders. Daarom staat er in de nieuwe keuken ook een Cuppone pizzaoven en een pizzawerkbank met saladière. In vijf minuten kunnen er twaalf pizza’s worden gebakken, ofwel 144 pizza’s per uur. Een mooie toevoeging aan de snackcorner om extra omzet te behalen.”