Stressvrije keuken door slimme keuze apparatuur

De Beiaard

Hoorn

De oude keuken van De Beiaard in Hoorn was al ruim 20 jaar oud. Een keuken die lastig schoon te maken was en niet meer aansloot bij de werkdruk van de koks. Tijd om de keuken bij de Beiaard in Hoorn aan te passen. Voor ons de uitdaging om in een relatief kleine ruimte een keuken neer te zetten waar grootse prestaties geleverd kunnen worden.

De Beiaard
1/5
De Beiaard
2/5
De Beiaard
3/5
De Beiaard
4/5
De Beiaard
5/5
Modal Image
/

Met de nieuwe keuken doen we het een stuk relaxter.

Jack de Flart | Chefkok De Beiaard

De Hakvoort-keuken in de praktijk

Chefkok Jack de Flart aan het woord

“Op een spannende avond gaan er 200 couverts door”, vertelt chef-kok Jack de Flart. “Daar werden we met de vorige keuken niet blij van. Nu doen we het een stuk relaxter. Als we aan de reserveringen zien dat het druk wordt, dan weten we wat ons te doen staat en bereiden we alvast dingen voor. We hebben in de nieuwe keuken veel krachtigere apparatuur waaronder twee Rubbens ovens en een Moduline warmhoudkast.”

De Beiaard
1/5
De Beiaard
2/5
De Beiaard
3/5
De Beiaard
4/5
De Beiaard
5/5
Modal Image
/

Warmhoudkast biedt uitkomst

“De Moduline warmhoudkast is echt een uitkomst”, vervolgt Jack zijn verhaal. "Die kan ik iedereen aanraden! Dat scheelt een heleboel stress. Je kan er drie uur lang een biefstuk in leggen en die is daarna nog steeds hetzelfde als toen hij erin ging.”

Flexibiliteit met kleinere ovens

“Een ander groot voordeel van de nieuwe keuken vind ik dat we nu twee kleinere ovens hebben in plaats van één grote. Als je tussendoor, per ongeluk, iets moet bakken dan kun je het makkelijk overzetten. En als het niet druk is dan hoef je niet die grote oven aan te zetten, maar één kleinere. Qua energiebezuinigingen zijn we er een eind op vooruit gegaan. We hadden eerst zo’n grote Rational. Die vrat stroom, en nu met die twee kleintjes is het volgens onze meter stukken minder. Dus ook daar hebben we weer aan verdiend!”, aldus chefkok Jack de Flart.

De stressvrije keuken

Misset Horeca interviewde het team van De Beiaard over hun "stressvrije keuken": Lees het artikel op MissetHoreca.nl