Rubbens kookeiland evenaart hoge kookniveau

Brasserie De Lindeboom

Serooskerke

In een compacte keuken telt iedere vierkante meter. Voor Brasserie De Lindeboom realiseerden wij een half-open keuken voorzien van Rubbens kwaliteitsapparatuur. Het kookeiland is het pronkstuk van de keuken en zorgt ervoor dat de ruimte zo optimaal mogelijk wordt benut. De efficiënte indeling, apparatuur keuze, naadloze afwerking en de werkruimte maken de keuken compleet. Met resultaat: de keuken is de droom van de chef-kok. Aan alles is gedacht om het hoge kookniveau te evenaren.

Brasserie De Lindeboom
1/5
Brasserie De Lindeboom
2/5
Brasserie De Lindeboom
3/5
Brasserie De Lindeboom
4/5
Brasserie De Lindeboom
5/5
Modal Image
/

“Van koken op gas naar koken op inductie”

Alex Minderhoud | chef-kok en eigenaar van Brasserie De Lindeboom

Hakvoort-keuken in de praktijk

Alex Minderhoud, chef-kok en eigenaar van Brasserie De Lindeboom aan het woord

Ik heb altijd gekookt op gas. Dus in het begin moest ik er een beetje m’n weg in vinden. Maar als je eenmaal inductie gewend bent, is het ideaal. Het fijne van inductie is dat het supersnel reageert. Wel bijna twee keer zo snel als gas. Dus je kan heel snel schakelen en uit is ook echt meteen uit. Bij gas blijven de pitten en de houder langer heet. Daarnaast heb je bij inductie meer standen. Dat was in het begin wel even wennen, van drie standen naar meer dan zes. Maar door er een beetje mee te spelen en te oefenen weet je op een gegeven moment welke stand bij welke kookwijze past. Het is heel makkelijk schoon te maken. Zeker voor een restaurant is dat fijn, want het ziet er verzorgd uit. En last but not least: de restwarmte. Bij gasbranders gaat bijvoorbeeld veel energie verloren door de warmte die langs de pan ontsnapt. Zeker met de huidige energieprijzen is dat hartstikke zonde en minder duurzaam ook.”

Brasserie De Lindeboom
1/5
Brasserie De Lindeboom
2/5
Brasserie De Lindeboom
3/5
Brasserie De Lindeboom
4/5
Brasserie De Lindeboom
5/5
Modal Image
/

COMPLETE VERBOUWING

COMPLETE VERBOUWING
De Lindeboom is compleet verbouwd. Het pand dat eerder dienstdeed als jeugdhonk is omgetoverd tot een luxe bed en breakfast met kwaliteitsrestaurant. Alle voorzieningen in het pand moesten verzwaard worden omdat het stroomnetwerk niet krachtig genoeg was. Alles is ingericht met oog voor detail. In de keuken wordt zoveel mogelijk met verse en lokale producten gewerkt.

COMPACTE KEUKEN
De compacte keuken was een flinke uitdaging. Om het aantal gewenste zitplaatsen te realiseren, werd de beschikbare ruimte in de ontwerpfase steeds krapper. Juist vanwege de compacte ruimte is gekozen voor een groot kookeiland. Het kookeiland vormt het hart van de keuken en zorgt ervoor dat de beschikbare vierkante meters optimaal worden benut. Doordat er aan twee kanten gekookt kan worden en er voldoende werkruimte overblijft, loopt de keukenbrigade elkaar niet in de weg. Om de ruimte in de keuken zo goed mogelijk te benutten is een deel van de opslag verplaatst naar het tuinhuis.

INDUCTIE
Om een optimaal werkklimaat te realiseren is gekozen voor inductie apparatuur en zijn de koelingen seperaat geplaatst. Dit houdt de warmte zoveel mogelijk uit de compacte keuken wat voor een aangename werktemperatuur zorgt. De ventilatie is geregeld middels een geavanceerde op maat gemaakte afzuiginstallatie van Halton.