Brasserie De Lindeboom

Serooskerke

Brasserie De Lindeboom
Brasserie De Lindeboom
Brasserie De Lindeboom
Brasserie De Lindeboom
Brasserie De Lindeboom

“Van koken op gas naar koken op inductie”

Alex Minderhoud | chef-kok en eigenaar van Brasserie De Lindeboom

Hakvoort-keuken in de praktijk
Alex Minderhoud, chef-kok en eigenaar van Brasserie De Lindeboom aan het woord

Ik heb altijd gekookt op gas. Dus in het begin moest ik er een beetje m’n weg in vinden. Maar als je eenmaal inductie gewend bent, is het ideaal. Het fijne van inductie is dat het supersnel reageert. Wel bijna twee keer zo snel als gas. Dus je kan heel snel schakelen en uit is ook echt meteen uit. Bij gas blijven de pitten en de houder langer heet. Daarnaast heb je bij inductie meer standen. Dat was in het begin wel even wennen, van drie standen naar meer dan zes. Maar door er een beetje mee te spelen en te oefenen weet je op een gegeven moment welke stand bij welke kookwijze past. Het is heel makkelijk schoon te maken. Zeker voor een restaurant is dat fijn, want het ziet er verzorgd uit. En last but not least: de restwarmte. Bij gasbranders gaat bijvoorbeeld veel energie verloren door de warmte die langs de pan ontsnapt. Zeker met de huidige energieprijzen is dat hartstikke zonde en minder duurzaam ook.”

Brasserie De Lindeboom
Brasserie De Lindeboom
Brasserie De Lindeboom
Brasserie De Lindeboom
Brasserie De Lindeboom