De nieuwste generatie vacumeermachines heeft ‘brains’

Voedsel op de juiste manier bewaren is een belangrijk aandachtspunt voor de foodprofessional. Door uw producten te vacumeren, verlengt u de houdbaarheid ervan. Dit is slechts één van de vele voordelen van vacumeren in de horeca. We zetten ze voor u op een rij.

De voordelen van vacumeren:
- De houdbaarheid van gevacumeerd voedsel is 2 tot 6 keer langer doordat de lucht (en daarmee het zuurstof) uit de verpakking wordt verwijderd. Micro-organismen krijgen geen kans om het voedsel te bederven. U hoeft dus minder weg te gooien.
- Doordat u de houdbaarheid van uw producten verlengt, kunt u groter inkopen tegen scherpere prijzen. Ook bespaart u op de transportkosten omdat uw leverancier minder vaak hoeft voor te rijden.
- Vang piekmomenten op door vooraf producten te bereiden en dit in porties te vacumeren.
- Voedsel dat in vacuüm zit, is hygiënisch verpakt. De verpakking is volledig gesloten. Uw koeling blijft schoner en verschillende productsoorten kunnen zonder problemen naast elkaar bewaard worden.
- De smaak en het gewicht blijven behouden doordat de producten niet uitdrogen.
- Vlees dat in een vacuüm wordt bewaard, wordt extra mals. Het rijpingsproces gaat in de vacuümverpakking door.
- Gebruik gevacumeerd voedsel voor sous-vide bereiding.

 

 

Vacuüm verpakken, hoe werkt het?
Voor het vacumeren van producten heeft u een vacuümmachine nodig. De vacuümverpakkingsmachines zijn in vele uitvoeringen leverbaar en allen eenvoudig in gebruik:
1.    Stel de machine in
2.    Leg het te vacumeren product incl. seal in het apparaat
3.    Sluit het deksel
4.    Binnen enkele seconden is uw product gevacumeerd.

Via het kijkglas aan de bovenzijde van het apparaat volgt u het hele proces.

 

Vacumeren met ‘brains’
De apparaten in de horecakeuken worden steeds slimmer. Ook de vacumeermachines van Henkelman hebben ‘brains’ gekregen. Het merk heeft de traditionele machine voorzien van intelligente opties.

De vacumeerapparatuur NEO 42 en NEO 42 XL van Henkelman zijn niet alleen geschikt voor het verlengen van de houdbaarheid en verheid van producten. Professionals kunnen de machine ook inzetten voor het marineren en vermalsen van voedsel. In enkele gevallen zelfs op hoge temperaturen.

 

 

De intelligente besturing van de Neo-serie is eveneens innovatief te noemen. Doormiddel van het touchpaneel worden de basisprogramma’s geregeld. Voor de geavanceerde functies biedt een app uitkomst. De app is eenvoudig in gebruik en zorgt voor een efficiencyslag in de horeca-/grootkeuken. Via de VacAssist app kunnen tot 20 programma’s worden voorgeprogrammeerd. Denk hierbij aan marineren, liquid control, vermalsen en stappenvacuüm.

Functionaliteit van de VacAssist App voor de Henkelman Neo-serie:
-    Programmanamen en labels definiëren
-    Instellingenbeheer
-    (De)activeren van opties en functies
-    HACCP log
-    Draadloze printer settings

De app is beschikbaar in de App Store en Google Play Store en werkt via een Bluetooth verbinding. 

Wilt u meer informatie over een vacumeermachine?
Neem contact op met een adviseur van Hakvoort Professional.
Of bekijk de vacumeermachines in onze webshop.