Onderhouds- en reinigingstips voor uw professionele apparatuur

10 tips van onze servicemonteur om storingen te voorkomen

1. Reinig regelmatig de condensor van uw koeling. Dit om een langere levensduur en betere werking te garanderen. Daarnaast kan er door stofophoping brandgevaar ontstaan.

 

2. Schakel de opzetvitrine aan het einde van de dag uit en plaats de producten terug in de koeling. Een opzetvitrine is geen bewaarkoeling.

 

3. Verwarm uw frituurvet langzaam naar de gewenste temperatuur om de levensduur van uw vet te verlengen. Bespaar vet door de manden goed te laten uitlekken.

 

4. Kies bij frituren de verhouding 1:10. Eén deel frituurproduct in tien delen frituurvet. Verwijder het ijs van bevroren producten voordat u frituurt. Gooi geen gezouten frites terug in de frituurpan.
 

5. Reinig regelmatig uw afzuigfilters voor een langere levensduur van de motor en een schoon afzuigkanaal. Tevens komt dit de brandveiligheid ten goede.

 

6. Bewaar geen voorwerpen op uw koelkast.

 

7. Reinig regelmatig de deurrubbers van uw koel- en vriesapparatuur. Naast het aspect hygiëne voorkomt regelmatig schoonhouden dat de rubbers vergaan of inscheuren.

 

8. Controleer de eventuele luchtinlaatroosters van uw magnetron op stof.


9. Installeer een waterontharder voor uw vaatwasser. Hiermee bespaart u op reparatiekosten en het zeepverbruik.

Check uw waterontharder vervolgens regelmatig op de hoeveelheid zout.

 

10. Sluit op al uw apparatuur een onderhoudscontract af. Hiermee voorkomt u onnodige storingen en blijft de continuïteit binnen uw bedrijf gewaarborgd.