Onze geschiedenis 

 

 

1965 - 2015 50-jarig jubileum voor Hakvoort Professional

In 1965 nam Jan Hakvoort de bakkerij van zijn ouders over. Jan was een gedreven Urker ondernemer die het liefst ook in de avonduren bezig was met het verhandelen van opgekochte bakkerij- en keukenapparatuur. Het bedrijf dat was begonnen in een garagebox kreeg een vervolg in een groot pand in Emmeloord. Vanaf dat moment was Hakvoort Horeca geboren. Het bedrijf breidde zich daarna al snel uit tot de zes vestigingen die het nu telt, verspreid door heel Nederland.

Door de overname van een meubelfabriek werd de groothandel in grootkeukenapparatuur uitgebreid met een ruim assortiment horeca- en projectmeubilair dat onder de bedrijfsnaam Homint in de markt werd gezet. Homint bevindt zich onder hetzelfde dak van elke vestiging van Hakvoort zodat beide bedrijven samen een totaalpakket kunnen bieden aan alle voedsel en drank verstrekkende bedrijven.

 

Een nieuwe tak werd aan het bedrijf toegevoegd toen er werd gestart met een eigen roestvrijstaalfabriek. De roestvrijstaalfabriek kreeg de naam Ovri (Overijsselse Roestvrijstaal Industrie). Ovri levert standaard rvs producten en rvs maatwerk zoals spoel- en werktafels, uitgiftebuffetten en afzuiginginstallaties.

 

Hakvoort Professional heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel en werd in 2007 verkozen tot ‘Meest Duurzame Onderneming van de provincie Flevoland’. In 2008 viel het bedrijf opnieuw in de prijzen en werd benoemd tot het beste bedrijf van de Noordoostpolder. Tot slot ontving Hakvoort Horeca de prijs voor de beste onderneming van de provincie Flevoland. In 2010 werd de naam van Hakvoort Horeca veranderd in Hakvoort Professional. De verandering in de naam zorgde niet alleen voor een metamorfose in de naam en de huisstijl, ook het assortiment van Hakvoort Horeca werd volledig vernieuwd.

 

De dagelijkse leiding van het familiebedrijf ligt al enkele jaren in handen van de vier zonen Hakvoort die binnen het bedrijf van hun vader zijn opgegroeid. Zij hopen dat ook de nieuwe generatie in de toekomst Hakvoort Professional zal voortzetten met het behoud van de bedrijfsfilosofie ‘streven naar perfectie tot in detail’.