Koel- en diepvrieskasten

Efficiënte en duurzame koel- en diepvrieskasten

Een koelkast is de perfecte uitkomst voor het koud bewaren van bederfelijke producten. De koude temperatuur in de koelkast zorgt ervoor dat de activiteit van de bacteriën in de producten afneemt en de bewaringsperiode wordt verlengd.

Een statische- of geforceerde koeling
Wij bieden u koelkasten met een statische- of geforceerde koeling. Een statische koeling is te vergelijken met een koelkast voor particulier gebruik en beschikt enkel over een koelwand aan de achterzijde van de koelkast. Zo wordt de temperatuur op 'natuurlijke' wijze verdeeld en bevindt de laagste temperatuur zich in het onderste gedeelte van de koelkast. Een geforceerde koeling beschikt over een inwendige ventilator die de gekoelde lucht door de gehele koelkast blaast. Met een geforceerde koeling zal de koelkast zowel onder als boven voorzien zijn van dezelfde koeltemperatuur.

We onderscheiden voor u de volgende soorten koelkasten:

 

Tafel en universeel model
Het tafelmodel is compact en geschikt voor het minimale koelgebruik in kleine keukens. Door de compactheid is het tafelmodel ideaal voor een beperkte opslag van dranken en voedsel. De tafelmodellen beschikken over een variërende inhoud capaciteit van 100 tot 180 liter.

Tevens leveren wij het universele model. Het universele model is in enkele maten groter verkrijgbaar dan het tafelmodel. De universele modellen beschikken over een variërende inhoud capaciteit van 200 tot ruim 600 liter. Hierdoor zijn ze ideaal voor een normaal tot grote opslag van dranken en kant-en-klare voedsel.

Afhankelijk van uw voorkeur leveren wij het tafel- en universele model met statische koeling of geforceerde koeling. Naar uw wensen leveren wij bovenstaande modellen in zowel roestvrijstaal als kunststof materiaal. Tevens kunt u kiezen uit wel of geen glasdeur. Zowel het tafelmodel als de universele koelkast is van binnen standaard voorzien van kunststof materiaal.

Enkel- en dubbeldeurs
De enkeldeurs modellen zijn geschikt voor een normaal tot grote opslag van dranken en voedsel. De enkeldeurs koelkasten beschikken over een inhoud capaciteit van circa 600 liter.

Afhankelijk van uw voorkeur leveren wij enkel- en dubbeldeurs koelkasten met statische koeling of geforceerde koeling

De dubbeldeurs modellen zijn geschikt voor een grote opslag van dranken en voedsel.  Beide modellen beschikken over een inhoud capaciteit van circa 1400 liter en zijn zowel van binnen als buiten vervaardigd van roestvrijstaal.

De bovenstaande modellen zijn ook in diepvrieskast verkrijgbaar. Door de niet uitneembare verdamperplateaus zal de inhoud capaciteit bij de enkeldeurs modellen iets lager zijn dan bij de koelkast modellen. De diepvrieskast brengt de temperatuur van de producten naar een temperatuur onder de 0° C. Hierdoor kunnen etenswaren op een zeer lange termijn bewaard worden.

De diepvriesmodellen zijn, afhankelijk van uw voorkeur, leverbaar met zowel statische- als geforceerde koeling.

Koel- en vriescellen
Koel- en vriescellen zijn geschikt voor een zeer grote opslag van dranken en voedsel. Bedrijven die gebruik maken van de koel- of vriescel zijn voornamelijk horecagelegenheden, slagerijen, bakkers, groothandels en supermarkten.

Hakvoort Professional levert koel- en vriescellen in zowel een standaardmodel als maatwerk.

Standaard model
De roestvrijstalen standaardmodel koel- en vriescellen zijn in diverse afmetingen en uitvoeringen leverbaar en hebben een variërende inhoud capaciteit van 2 m³  tot 13 m³ . De afgeronde hoeken aan de binnenzijde maken het reinigen van de cel zeer eenvoudig. Optioneel kunnen de koelcellen worden voorzien van een rekwerk.

Maatwerk
Hakvoort Professional levert ook koel- en vriescellen op maat. U kunt uw koel- of vriescel uit de volgende opties samenstellen:  
·    Onbeperkte inhoud capaciteit (minimaal 2 m³ tot meer dan 200 m³)
·    Met of zonder vloer
·    Verschillende type deuren, vloeren, inrijplaten, stroken gordijn
·    Rekwerk

Afhankelijk van uw omgeving leveren wij cellen met een inhang koel- en vriesunit of een separate koel- en vriesinstallatie. De inhangunit is geschikt voor het koel- of vriesgebruik in een relatief grote ruimte. De condensor kan zich hierdoor prima bevinden in de werkruimte buiten de koeling.

De separate koel- en vriesinstallatie is geschikt voor het koel- en vriesgebruik in een kleine ruimte. 'Separate' staat voor afzonderlijk, wat betekent dat de compressor, de condensor en de ventilator niet aan één unit verbonden zijn. Doordat de condensor buiten plaatsbaar is, komt de onttrokken warmte niet vrij in de werkomgeving. De maximale afstand tussen de motor en de verdamper is 15 meter.

Veel van onze koelkasten zijn ook zeer geschikt voor laboratoria zowel in de medische wereld als de voedselbranche. Bewaar in de koelkasten uw voedingsproducten, medicijnen, bloedproducten etc.

Heeft u na het lezen nog vragen of wilt u meer informatie over de verschillende koel- en vrieskasten. Neemt u dan gerust contact met ons op.

Bekijk alle koel- en vriesapparatuur in onze webshop.

Hakvoort Professional is leverancier van onder andere de volgende merken: Gram, Hakpro, Liebherr, Maxxfrost, Rubbens & Zanussi.