Gastronorm

Gastronorm, dé standaardmaat voor in professionele keukens 

Gastronorm, ook wel aangeduid met GN, is een gestandaardiseerde maat die over de hele wereld gebruikt wordt in de professionele keukens. Deze GN-maten worden gebruikt voor bakken, roosters, schalen, dienbladen, etc. Gastronorm wordt zowel gebruikt in de voorbereiding en het koken van voedingswaren als voor de verpakking, opslag, transport en het serveren ervan. 

 

Maatvoering
De standaardmaat van Gastronorm is 530x325 mm, dit wordt ook wel 1/1 Gastronorm genoemd. Alle afmetingen van het
GN-systeem zijn afgeleid van de 1/1 Gastronorm. Deze maten variëren van 1/9 GN tot 2/1 GN en kunnen met elkaar gecombineerd worden.
Een 1/1 GN bak kan bijvoorbeeld onderverdeeld worden in 4 ¼ GN bakken, of een ½ GN en 2 ¼ GN bakken.
Hierdoor kunnen kleine en grote hoeveelheden voedsel in passende bakken worden geschept en hoeven deze na de bereiding niet meer overgepakt te worden.

 

Voordelen
­-GN bakken zijn hygiënisch, verwisselbaar en met elkaar te combineren.
­-Gastronorm draagt bij aan een efficiënte inrichting van de keuken en opslagruimte.
­-GN-maten worden over de hele wereld gebruikt.
­-De GN bakken zijn toepasbaar in allerlei keukenapparaten en toebehoren zoals buffetten, transportwagens, warmhoud apparatuur, koelapparatuur, koeltoonbaken, koelvitrines en saladieres.
­-Gerechten hoeven niet overgeladen te worden.
­-Een Gastronorm rooster in een gekoelde werkbank of koelkast kan eenvoudig worden verwisseld door een Gastronorm bak of schaal.

 

 

Benieuwd naar onze Gastronorm producten? Bekijk hier ons assortiment!