Friteuses

In één handomdraai de lekkerste frites, snacks of tussendoortjes

Met een friteuse bereidt u met het grootste gemak de heerlijkste frites, snacks, vis, oliebollen of andere tussendoortjes. Wij bieden u zowel vrijstaande als ook tafelfriteuses van roestvrijstaal materiaal.

De tafelfriteuses zijn ideaal voor het gebruik in een beperkte ruimte, bijvoorbeeld in een sportkantine of shoarmazaak. Door de compactheid van de tafelfriteuse is het apparaat op vrijwel iedere werkbank te plaatsen. De vrijstaande friteuse is voornamelijk geschikt voor het gebruik in een relatief grote ruimte, met name restaurants. Afhankelijk van uw voorkeur kan deze friteuse gebruikt worden op basis van elektriciteit of aardgas.


Iedere friteuse is thermostatisch regelbaar tot 180 à 190 °C. Tevens zijn zowel de tafel- als vrijstaande friteuses verkrijgbaar in verschillende liter capaciteiten. Naar aanleiding van de door u gekozen friteuse kan het apparaat geleverd worden met één of twee frituurmanden. Voor het veilig filteren en verversen van frituurvet kiest u voor een friteuse met aftapkraan en vetvanglade. Tegenwoordig beschikt vrijwel iedere friteuse over een koude zone. Hierbij bevindt het onderste deel van de frituurolie onder het verwarmingselement. Waardoor de temperatuur daar lager is dan in de rest van de pan.

 

Met als gevolg dat de kruimels en frituurresten die naar de bodem zakken niet verbranden. Dat de olie dan langer vers blijft is het grote voordeel van de koude zone. De grootte en ruimte van de koude zone is per friteuse verschillend. Overigens is iedere friteuse standaard voorzien van een maximale thermostaat beveiliging.  Bovendien beschikt de friteuse over een uitneembare binnen pan waardoor de friteuse makkelijk kan worden gereinigd.  

Heeft u na het lezen nog vragen of wilt u meer informatie over de verschillende friteuses. De adviseurs van Hakvoort Professional helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Bekijk in de webshop al onze friteuses.