Afzuigkappen

Afzuigkappen in professionele keukens

 

Hakvoort Professional is totaalleverancier van horeca ventilatie voor in professionele keukens, restaurants, bedrijfskeukens, sportkantines, etc.


Professionele afzuiging zorgt voor een veilige omgeving en verwijdert ongewenste dampen en geuren. De roestvaste afzuigapparatuur is in verschillende maten beschikbaar en wordt geleverd inclusief filters. Een extra optie is de standenregelaar om de afzuiginginstallatie op uw wensen aan te passen. Iedere afzuigkap/dampkap kan worden uitgevoerd met Tl-verlichting zodat de werkplek optimaal verlicht kan worden. Echter, dit is niet toepasbaar boven grote hittebronnen. 


Afzuigkappen zijn grofweg als volgt onder te verdelen:

Wandmodel afzuigkap 

      o Aktiekap (minder luchtvang door afgeschuinde voorzijde)

      o Doosmodel (meer luchtvang door vormgeving)  

Inductiekap / Luchtinblaasdampkap / Vangluchtkap

      o Wandmodel

      o Doosmodel

Eiland (inductie) afzuigkap

      o Enkele rij filters

      o Dubbele rij filters

Condenskap/ vaatwaskap

Koolfilterinstallatie/ geurfilterkast


Wandafzuigkap

Een wandkap is een afzuigkap waarvan minimaal één zijde aan de wand is bevestigd. Dit type kap kan voor de meeste opstellingen gebruikt worden. 


Inductiekap / Luchtinblaasdampkap / Vangluchtkap

Een goede afzuiging kan gecreëerd worden door middel van een inductie afzuigkap. Hierbij wordt via de afzuigkap, zowel de lucht toegevoerd als afgezogen waardoor tocht zoveel mogelijk wordt voorkomen. Deze kappen zijn geïsoleerd met brandwerend isolatie materiaal, om condens wat ontstaat door het temperatuur-verschil tussen de toegevoerde en afgezogen lucht, te voorkomen. Bij toevoerbeluchting is het noodzakelijk om een geïsoleerde pijp toe te passen.


Eiland (inductie) afzuigkap

Eilandkappen worden gebruikt wanneer er sprake is van een opstelling waarbij de kookapparatuur in een eilandopstelling is geplaatst. Een eilandafzuigkap wordt aan het plafond bevestigd. Een eiland kan met zowel

een enkele als een dubbel rij filters worden uitgevoerd (afhankelijk van de opstelling er onder).  


Condenskap

Condenskappen kunnen gebruikt worden boven vaatwassers. In de condenskap wordt dan vaak een condensplaat geplaatst en de kappen zijn altijd van geborsteld RVS 304 of 441 gemaakt. 


Koolfilterinstallatie/geurfilterkast

Koolfilter installaties zijn bedoeld voor het verwijderen van hinderlijke bakgeuren en vetresten uit de afzuiglucht. Dit wordt bereikt door de afzuiglucht door drie filters te leiden: 


Doosfilter: wordt gebruikt om vet, water en stofdelen (als eerste filter in de kap) uit de lucht te verwijderen. Dit om het zakkenfilter en koolfilter te beschermen. 


Zakkenfilter: dit filter heeft tot doel om het actiefkoolfilter te beschermen. Om de stand tijd/levensduur van dit filter te vergroten is het noodzakelijk het voorfilter regelmatig te vervangen. 


Actief-koolfilter: dit filter heeft als doel om hinderlijke geuren te verwijderen uit de afgezogen lucht.  


Naast de kappen en geurfilterkasten bieden wij ook toebehoren aan zoals kanaalwerk, regelaars, deflectorkappen, gasklep, b-klep, onderdrukschakelaar, brandpreventiekast, afzuigmotoren (airboxen), etcetera. In het geval van afzuigmotoren heb je dan nog weer keus uit een motor in kap, een motor in box, een slakkenhuisventilator of een buisventilator.  

 

Heeft u na het lezen nog vragen of wilt u informatie over de meest geschikte afzuigkap voor in uw keuken, neem gerust contact op met onze verkoopadviseurs en/of bekijk het assortiment in onze webshop.